Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR ŠTIMAC Predsjednik Udruženja prvoligaša o radu Udruge u proteklom razdoblju

Štimac: HNS ignorira Udrugu

08.12.2008.
u 21:29

Igor Štimac, predsjednik Udruženja prvoligaša, ne želi ulaziti u rasprave o slučaju Kwedi. Udruga je na raspolaganju svim državnim institucijama.

Poslao priopćenje
- Sa željom u nastavak transparentnog rada i očuvanja digniteta hrvatskog nogometa, naših članova (hrvatskih klubova), igrača i sportskih djelatnika, dajemo maksimalnu podršku državnim institucijama i nadležnim organima kako bi što prije rasvijetlili pitanje navodnog spornog događaja koji se odnosi na utakmicu 15. kola T-Com Prve HNL, Zadar – Šibenik odigranu 16. 11. 2008. u Zadru. Udruga Prve HNL stavila se na raspolaganje državnim institucijama, te sukladno tome očekujemo njihovu brzu reakciju - piše u priopćenju koje je potpisao Štimac.

No, nešto je želio naglasiti.

- Treba naći zakonsku formu da se sportski dvoboji, ne samo nogometni, izbace iz ponude kladionica. Tada bi se mnogo sumnji izbacilo - kazao je Štimac.

A kako Igor Štimac ocjenjuje stanje u Udruzi prvoligaša nakon što je završena polusezona?

- Ima stvari kojima nisam zadovoljan. Ponajprije sudjelovanjem klubova u radu, ono je na kritičnoj razini. Sudjelovanje u radu Udruge ovisi o trenutačnom raspoloženju, rezultatu, a to nikako nije dobro - kaže Štimac.

Sponzorski ugovori

Mislite li na Dinamo?
- Ne samo na Dinamo. Ali znam da je Udruga najbolje radila kada je Dinamo bio aktivan. Ja sam uvijek za dijalog, samo tako se stvari mogu pomicati naprijed - kazao je Štimac.

Podastro nam je neke brojke iz kojih je vidljivo da Udruga ima sponzorske ugovore vrijedne više od 12 milijuna kuna. U odnosu na razdoblje kada je Štimac dolazio na čelo Udruge ugovori su povišeni za 30 posto. A taj novac ne odnosi se na emisiju “Volim nogomet” koja je financijski pokrivena. Baš o toj emisiji vodilo se dosta rasprava.

- Emisiju gleda između 600 i 700 tisuća ljudi, ona je veliki uspjeh. Hrvatsku ligu doveli smo u sve hrvatske domove. A i klubovi će, kada se na kraju sezone napravi bilanca, dobiti svoj dio kolača - kaže Štimac.

Loš odnos s HNS-om
Dio klubova bio je nezadovoljan baš zbog tog novca.

- Klubovi moraju shvatiti da moraju izvući višestruku korist od emisije. Pa njihove reklame sa stadiona ili dresova sada mnogo više vrijede. Ali ne može Udruga za njih tu vrijednost naplaćivati - rekao je Štimac.

Štimcu posebno smeta odnos s Hrvatskim nogometnim savezom.

- HNS Udrugu prvoligaša ne doživljava kao ravnopravnog partnera, i to je osnovni problem. Naši prijedlozi ne prolaze, a HNS se ne želi baviti problemima lige - zaključio je predsjednik Udruženja prvoligaša Igor Štimac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije