Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DOBITKU I HRT

Hrvatski nogometni savez izabrao partnere: Od TV prava zaradit će više od 330 milijuna kuna!

Zagreb: Predstavljena VAR tehnologija koja se od nove sezone uvodi u Prvoj HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
21.02.2022.
u 17:15

Nakon raskida ugovora s tvrtkom Endorphin Magine, rukovodstvo HNS-a održalo je sastanke s tvrtkama zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donio odluku o odabiru partnera za televizijska te za medijska prava za natjecanja pod okriljem HNS-a za naredne četiri natjecateljske godine.

Nakon raskida ugovora s tvrtkom Endorphin Magine, rukovodstvo HNS-a održalo je sastanke s tvrtkama zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava, nakon kojih su stigle tri službene ponude za kupnju TV prava - tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga. Istodobno, stigla je ponuda SuperSporta za medijska prava.

Izvršni odbor HNS-a na današnjoj je sjednici razmotrio tri pristigle ponude te je donio odluku da će odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura.

 

 

 

Također, prihvaćena je ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1,5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja.

Ukupno, HNS je za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

- Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Iz HNS-a su dodali i kako je dogovoren sporazum između Hrvatskog Telekoma i Hrvatske televizije prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar fidelio
fidelio
17:51 21.02.2022.

Eto, lova do krova. I sad nek mi samo počnu plakati da im treba financijska pomoć u građenju nacionalnog stadiona. Momci, dobili ste, imate, radite i gradite ;)

MA
Manolo46
18:07 21.02.2022.

Znači li ovo da se HNL vraća na HTV ili ne?

HR
hr76
11:41 22.02.2022.

Kako smije kladionica biti sponzor Hrvatskog nogometnog saveza ili bilo kojeg kluba koji je u ponudi iste? Nedopustivo, treba rastjerat sve iz HNS-a koji su takvo što dopustili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije