Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRALISTE.HR

Stanić o Dinamu: Čestitam vam na zalaganju, no nemate kvalitetu

'10.05.2012., Zagreb, - Mario Stanic bivsi hrvatski nogometni reprezentativac. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
08.11.2012.
u 17:15

''Nije sramota izgubiti, sramota je u nogometu ne truditi se, šetati po terenu kao da vas nije briga, to je sramotno'', piše Stanić

Mario Stanić u novoj kolumni analizira Dinamov poraz kod PSG-a. U svom stilu, možda nešto blaži nego inače, dao je opaske i igračima i Čačiću. Donosimo nekoliko ulomaka:

''Pričati o taktici Dinama je možda isforsirano  kad nisu zadovoljeni neki drugi kriteriji. Dinamo realno nije dorastao zadatku. Za Ligu prvaka pripreme traju nekoliko godina, Liga prvaka nije seljačka radna zadruga gdje možete improvizirati do besvijesti. Da bi bili konkurentni, morate imati i glavu i rep. Momčad se gradi i nadograđuje, ne prodaju se  olako najbolji igrači. Bitno je stvoriti dobru i pozitivnu atmosferu unutar i oko kluba. Publika ili navijači su izuzetno važni kad igrate protiv boljeg ili po kvaliteti sličnog protivnika. Bez navijača ste doslovno hendikepirana momčad'', piše Stanić.

''Evo kratkog popisa onoga sto fali za bolje rezultate: igra u oba pravca, igra i kretanje bez lopte, igra pod presingom, igra u dubinu, psihička stabilnost i velika fizička izdržljivost, brze transformacije i konkretnost, tajming ili pravovremenost.... Sve skupa sažeto u jednu riječ to se zove – kvaliteta'', stoji u tekstu.

''Nije sramota gubiti utakmice u Ligi prvaka. Nije sramota gubiti deset pa čak i pedeset puta utakmice. Nije sramota izgubiti od boljeg, to upamtite. Sramota je ukrasti, sramota je u nogometu ne truditi se, šetati po terenu kao da vas nije briga, to je sramotno. Igrači Dinama dali su ono što su mogli u datom trenutku, pokazali su htijenje i zalaganje i ja im na tome čestitam. Nadalje, ozbiljnost kluba se vidi po tome koliko često mijenjaju trenera. Trener bi trebao imati hrabrost i mudrost, a to se ne može naučiti, ne postoji nogometna akademija ni fakultet koji vam mogu usaditi osjećaj za igru. Trener bi morao imati autoritet i nametnuti se prvenstveno znanjem i fleksibilnošću. Trener mora puno raditi na dizanju samopouzdanja momčadi.  Bez lidera na klupi i bez lidera na terenu brzo se gubi kompas'', dodaje Stanić.

Cijelu kolumnu pročitajte OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 6

OD
odalv
18:08 08.11.2012.

Svaka čast Staniću kao igraču,ali kako piše da Dinamo nije dorastao igrati u ligi prvaka,tako ni on nije dorastao da piše članke ili kolumne kako god želite.Treba još dosta pisnja da bi postao pravi koluminist.

AN
Andreeejjj
18:26 08.11.2012.

Svaka ti čast MARIO STANIĆU LEGENDA I KRALJ...imaš uvjek odlićne komentare - NAJBOLJE!!!! Drži se i sve najbolje i najljepše care!!!!

Avatar antuntun55
antuntun55
18:57 08.11.2012.

svaka čast Staniću no ni ti nisi imao kvalitetu za Chelsea,ali te to nije priječilo da grickaš kokice na tribini i uzmeš Abramoviću svaku lipu ugovora.....di ti je onda bio osječaj za kritiku..ili se to ne odnosi na takve kao ti...zaboravljaš da te je taj isti Dinamo izvukao iz ralja rata u BiH i Sarajevu i dao ti sve što danas imaš i Europu i lovu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije