Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudbine

Stakleni stol kriv za kraj Lacova rekordnog niza

Blaženko Lacković
24.01.2010.
u 14:53

Blaženka Lackovića su tijekom karijere ozljede stalno pratile, bio je na više operacija negoli što u vitrini ima medalja. A ima zlata sa SP-a u Portugalu i OI u Ateni, srebra sa SP-a u Tunisu i Hrvatskoj te EP-a u Norveškoj.

I premda su ga ozljede stalno pratile, na velikim natjecanjima u Červarovoj eri, dakle od Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine pa sve do danas, prvi je put izostao u utorak na utakmici s Norveškom na Europskom prvenstvu u Austriji. Prije toga je na europskim i svjetskim prvenstvima te olimpijskim turnirima odigrao za redom 79 utakmica! Jedini od svih Lininih rukometaša!

U Grazu je utakmice svojih suigrača s Norveškom i Ukrajinom Lacković odgledao s tribina zbog ozljede dlana lijeve ruke zarađene na veselici u Splitu gdje se posjekao na staklenom stolu nakon povratka s pripremnog Interwetten turnira. Nije to pucačka Lacova ruka, ali mu treba u igri, da primi loptu, u obrani...

Tijekom jesenske sezone bio je Lacković na takozvanoj "kozmetici koljena", brzo se oporavio, stigao je na pripreme s nekoliko odigranih utakmica za svoj Hamburg i trebao je, kao i ranije, i u Grazu i u Beču biti važan adut naše reprezentacije.

No sudbina je uplela svoje prste, bio je naš bombarder jači od svih mnogobrojnih rukometnih ozljeda, ali onda se u Splitu njegovoj rekordnom nizu nastupa za trofejne kauboje ispriječila jedna banalna posjekotina. Ali, baš na ruci. Za rukometaša najgore.

Lacova serija:

2003., SP, Portugal 9 nastupa - 32 gola

2004., EP, Slovenija 8 nastupa - 32 gola

2004., OI, Atena 8 nastupa - 30 golova

2005., SP, Tunis 10 nastupa - 46 golova

2006., EP, Švicarska 8 nastupa - 38 golova

2007., SP, Njemačka 10 nastupa - 35 golova

2008., EP, Norveška 8 nastupa - 18 golova

2008., OI, Peking 8 nastupa - 19 golova

2009., SP, Hrvatska 10 nastupa - 29 golova (zv)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije