Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE TO NA DRESU

Srpski nogometaš zgrozio Englesku: 'Mene to podsjeća na uništavanje moje Srbije'

Manchester United Players - The AON Carrington Training Complex
Eamon and James Clarke/Press Association/PIXSELL
03.11.2020.
u 14:34

Nošenjem cvijeta maka, odaje se počast poginulim britanskim vojnicima u oba svjetska rata, ali i ratu u Koreji, Falklandskom otočju te, ono što je zasmetalo srpskog nogometaša, NATO snagama

Bivši srpski reprezentativac i nogometaš Manchester Uniteda Nemanja Matić našao se na udaru kritika engleske javnosti jer je odbio nositi na dresu cvijet maka, poznati 'poppy', što je inače tradicija na Otoku. 

Naime, taj je cvijet simbol 'Tjedna sjećanja' u kojemu se Britanci prisjećaju žrtava Prvog svjetskog rata. 

Točnije, nošenjem cvijeta, odaje se počast poginulim britanskim vojnicima u oba svjetska rata, ali i ratu u Koreji, Falklandskom otočju te, ono što je zasmetalo srpskog nogometaša, NATO snagama u Perzijskom zaljevu, na Kosovu i Metohiji, BiH, Iraku, Afganistanu... 

Naime, Nemanja je odlučio da neće odati počast onima koji su razarali njegovu domovinu. Zanimljivo, odlučio se za to tek 2018. iako ga je prije nosio. Do tada, zapravo, nije znao što on simbolizira. 

- Razumijem zašto ljudi nose cvijet maka, poštujem svačije pravo na to i imam empatiju za one koji su izgubili svoje voljene u tim sukobima. Ipak, za mene je to samo podsjećanje na napad koji sam osjetio i sam kao 12-godišnji dječak koji je živio u Vrelu. Moja je država tada uništena u bombardiranju 1999. godine - rekao je pa dodao:

- Ranije sam nosio ovaj simbol jer nisam znao što znači. Sada osjećam da nošenje toga cvijeta za mene nije primjereno - rekao je prije dvije godine Nemanja.

Matić je u nedjelju ušao u igru na meču protiv Arsenala i za razliku od svojih suigrača, njegov je dres bio bez maka. 

Zbog toga se ponovo našao na udaru navijača iz Engleske, kojima ovaj detalj nije promakao, a posebno su aktivni bili na Twitteru. 

Ključne riječi

Komentara 73

RE
RedTree
15:38 03.11.2020.

Nakon svih ratova koje su pokrenuli 90-ih, oni se još čude toj intervenciji. Ali što je najzanimljivije NATO je gađao samo vojne ciljeve, skladišta i slično. Ali izgleda neki francuski general bi Srbima bi uvijek dojavljivao mete, i ovi sve isprazne i gađani bi bili prazni objekti. Sinko pogledaj što je bilo malo dalje u Slavoniji samo za usporedbe radi.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
15:56 03.11.2020.

Srbija je izumitelj rata, agresor i kreator genocida, napali su Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Hercegovinu i Kosovo, iza sebe su ostavili stotine masovnih grobnica, logora, silovane žene, pljačku i palež, Amerika ih je zbog svega toga bombardirala dok ih je Haag osudio na 1200 godina zatvora. Srbi dakle moraju doživjeti katarzu, dok se to ne dogodi nitko normalan neće s njima imati posla.

PA
Pajo
15:54 03.11.2020.

jadni srpčeki, tamo ih nema tko braniti. Ali zato kod nas imaju svoj Vl koji se uvijek brine za svoje... Vl treba n traktor i put otadžbine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije