Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Arsenal nakon 14 godina slavio u 'Kazalištu snova', Spursi skočili na tablici...

Premier League - Manchester United v Arsenal
Shaun Botterill/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
01.11.2020.
u 19:43

Zadnji put "Topnici" su slavili u "Kazalištu snova" u rujnu 2006. rezultatom 1-0, a gol odluke zabio je Emmanuel  Adebayor u 86. minuti

U derbiju sedmog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju pobijedio Manchester United sa 1-0 ostvarivši prvu ligašku pobjedu na Old Traffordu u posljednjih 14 godina.

Zadnji put "Topnici" su slavili u "Kazalištu snova" u rujnu 2006. rezultatom 1-0, a gol odluke zabio je Emmanuel  Adebayor u 86. minuti.

I ovoga puta Arsenal je slavio sa 1-0, a pitanje pobjednika razriješio je Pierre-Emerick Aubameyang u 69. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Paul Pogba.

ManU je bio najbliže golu u 85. minuti, no Donny van de Beek je pogodio stativu.

U "ljepotici" kola Southampton je na gostovanju pobijedio Aston Villu sa 4-3, a briljirao je veznjak "svetaca" James Ward-Prowse, koji je 26. rođendan proslavio sa dva pogotka i jednom asistencijom.

Southampton je poveo u 20. minuti iz prekida na desnom krilu. Centaršut je izveo James Ward-Prowse, a Jannik Vestergaard glavom trese mrežu. Nakon toga James Ward-Prowse zabio je dva gola iz slobodnih udaraca, te je tako još jednom potvrdio kako je jedan od najboljih izvođača "slobodnjaka" na svijetu. Prvi "slobodnjak" Ward-Prowse je zabio u 33. minuti sa 20 metara, a drugi je pogodio 45. minuti sa 17 metara udaljenosti.

Četvrti pogodak za Southampton postigao je Danny Ings u 58. minuti. Nakon toga gosti su se malo opustili i Aston Villa je sa tri gola uspjela ublažiti poraz, a strijelci su bili Tyrone Mings (62), Ollie Watkins (90+3 pen) i Jack Grealish (90+7).

Poput Aston Ville, lagano posustaje i Everton koji je izgubio na gostovanju kod Newcastle Uniteda sa 1-2.

Za "Svrake" je to bila prva pobjeda u zadnja tri kola, dok je Everton upisao i drugi poraz u nizu, nakon što u prvih pet kola nije niti jednom poražen. Domaćin je poveo 2-0 golovima Calluma Wilson (56-11m, 84), a u sudačkoj nadoknadi je smanjio Dominic Calvert-Lewin.

 

Nogometaši Tottenhama probili su se na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva nakon što su u susretu sedmog kola pobijedili Brighton & Hove Albion sa 2-1.

Spursi su uoči ovoga kola bili na devetom mjestu, a pobjedom su napravili veliki skok.

Strijelci za pobjedu Tottenhama bili su Hary Kane iz jedanaesterca u 13. minuti, te Gareth Bale u 73. minuti. Bio je to Baleov prvi pogodak za Spurse sedam godina i 166 dana nakon što je postigao posljednji pogodak za londonski klub. Bale je od 2007. do 2013. igrao za Tottenham, potom je za 91 milijun eura preselio u Real Madrid, a u Tottenham se vratio 19. rujna ove godine. Za goste je zabio Tariq Lamptey (56).

Komentara 1

Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:20 02.11.2020.

Igranje srijeda-nedjeljea uzima danak. ne mogu to sve momčadi izdržati, pogotovo one koje gotovo stalno ( Manu ) igraju sa najboljim igračima praktično bez izmjena. Solskjaer se predugo zadržao na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije