Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Srpski mediji: Skandalozno, Hrvati namjerno pobjegli od Srbije

ITA, Eurobasket 2022, Großbritanien vs Kroatien
EXPA/ laPresse/ #OK#
08.09.2022.
u 19:30

Činilo se kao da Hrvatska ne želi ostvariti pobjedu od devet poena razlike koja je bila potrebna za drugo mjesto u skupini. To bi nam mjesto donijelo borbu u osmini finala s Finskom, Izraelom ili Češkom. Možda još važnije, eventualni prolazak te prve prepreke bi nas već u četvrtfinalu vjerojatno spojio sa Slovencima.

Hrvatska košarkaška reprezentacija nadigrala je Ukrajinu 90:85 u svom posljednjem susretu skupine C Europskog prvenstva. 

Izabranici Damira Mulaomerovića tijesnu su utakmicu na kraju odnijeli na svoju stranu, a ključna je bila serija trica u četvrtoj četvrtini. Simon je zabio dvije zaredom, zatim je Bogdanović zabio jednu i nešto kasnije nakon dobre akcije Ramljak je pogodio također tricu i tri minute prije kraja susreta smo otišli na +7.

Iako su se Ukrajinci približili, Hrvatska je poenima Bogdanovića otišla na +7 i na ulasku u posljednju minutu dvoboja. No tada se dogodio zanimljiv trenutak. Bogdanović je nakon prodora lijepo položio i dobio dodatno slobodno bacanje za osam razlike. Dojam je da je Bojan namjerno promašio to bacanje jer je dosta ružno promašio, a znamo da je vrlo dobar izvođač slobodnih bacanja (do tada je imao 18/20 učinak izvođenja slobodnih bacanja na cijelom turniru).

Činilo se kao da Hrvatska ne želi ostvariti pobjedu od devet poena razlike koja je bila potrebna za drugo mjesto u skupini. To bi nam mjesto donijelo borbu u osmini finala s Finskom, Izraelom ili Češkom ovisno o kasnijim rezultatima u toj skupini. Međutim, možda još važnije, eventualni prolazak te prve prepreke bi nas već u četvrtfinalu vjerojatno spojio sa Slovencima.

A evo što o potezu hrvatske košarkaške reprezentacije pišu mediji u Srbiji čiju smo reprezentaciju, po svemu sudeći, izbjegli.

"Hrvati “pobjegli” iz Srbije i poslali nam starog dužnika na utakmicu: “Orlovi” protiv Talijana u 1/8 finala?", navodi Blic.

"SKANDALOZNO! Hrvati namjerno pobjegli od Srbije, ovaj potez Bogdanovića je dokaz", piše Alo.

"Pri vodstvu od sedam poena razlike Bojan Bogdanović je namjerno promašio slobodno bacanje i tako izabrao da Hrvati ostanu na trećem mjestu", donosi Kurir.

"Hrvati kalkulirali, Bogdanović namjerno promašio slobodno bacanje", piše B92.

"Kod rezultata 90:83 Bogdanović je prvo pokazao hrvatskoj klupi da drži situaciju pod kontrolom, a potom je promašio slobodno bacanje nakon čega je postalo jasno da razlika neće iznositi više od osam koševa u korist momčadi Damira Mulaomerovića. Pucao je oštro i praktički bez luka", donosi Mondo. 

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!


 

Komentara 65

Avatar Moodleen
Moodleen
19:41 08.09.2022.

Nema sekunde u godini da ova hartija ne prati sve kaj vele, napišu, nacrtaju .... ti njihovi zapadni turčeki. Ma izuzetno važno za civilizaciju kaj veli neki trofazni sadržaj kanalizacije.

ZU
Zujim
20:13 08.09.2022.

Zasto VL uvijek smatra da nas zanima sto oni tamo pisu i izjavljuju o nama? Nebitno, potpuno nebitno.

SW
Sweet
20:13 08.09.2022.

Večernja hartija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije