Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DANAŠNJI DAN

Srbin u dresu Manchestera se prisjetio žrtava NATO bombardiranja njegove zemlje

Foto: Reuters/Pixsell/Screenshot
1/3
24.03.2019.
u 12:42

Matić je zbog sličnih stavova dospio u centar pažnje britanske javnosti kada je odbio imati cvijet maka na dresu kojim se u Velikoj Britaniji sjećaju stradalih britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu

Većina medija u Srbiji na udarnim mjestima podsjeća kako je na današnji dan prije 20 godina NATO započeo zračne udare na strateška mjesta u Srbiji, a koja je tada još bila Jugoslavija, koji su trajali 79 dana, a sve zbog toga, kako objašnjavaju u Srbiji, jer Milošević nije htio prihvatiti rezultate mirovnih pregovora u Rambouilletu i Parizu o statusu Kosova.

Tim povodom se na Instagramu oglasio i veznjak Manchester Uniteda Nemanja Matić.

Objavio je fotografije razrušenih mjesta uz opis "Never forget 1999" (Nikada ne zaboraviti 1999.).

Foto: Instagram/Nemanja Matić

Foto: Instagram/Nemanja Matić

Matić je zbog sličnih stavova dospio u centar pažnje britanske javnosti kada je odbio imati cvijet maka na dresu kojim se u Velikoj Britaniji sjećaju stradalih britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu. 

- Za mene je to samo podsjećanje na napad koji sam osjetio kao dječak, uplašeni 12-godišnjak koji je živio u Vrelu, jer je tada moja država uništena tokom bombardiranja Srbije 1999. godine. Ne želim smanjiti značaj tog simbola ponosa u Britaniji, niti želim uvrijediti bilo koga, ali svi smo mi 'proizvod' svog osobnog odgoja i ovo je osobna odluka, zbog navedenih razloga - rekao je tada Matić.

>>> Pogledajte kako izgleda stadion na kojem će Mađarska ugostiti Hrvatsku

 

 

Komentara 16

ME
medvedgrad
12:53 24.03.2019.

Tamo daleko fasizam i dalje zivi. Nema slika Vukovara, Skabrnje, Zupanje, Osijeka, Dubrovnika, Sarajeva, Mostara, Srebrenice,... Iz cista mira svijet skocio na Srbe.

SA
samoborka
13:24 24.03.2019.

A kada se sjetiti zrtava silovanja,bombardiranja, miniranja,premlacivanja,izgladnjivanja i masakra u Vukovaru,Skabrnji,Osijeku,Ovcari,Sisku,Petrinji...?

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
13:16 24.03.2019.

S obzirom kakve stavove i razmišljanja i danas ima večina građana Srbije mišljenja sam da su ih premalo izrokali tada. Da je Nato bio rezolutniji i oštriji danas im sigurno na vlasti ne bi bili isti ovi četnici koji su i odgovorni za ta događanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije