Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Srbija nije poput Hrvatske: Pobijedila Češku i plasirala se u polufinale

Srbija - Češka, Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
16.09.2015.
u 20:25

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Litva – Italija koji počinje u 21 sat

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Eurobasketa! U zanimljivoj i napetoj utakmici pobijedili su Češku sa 89:75.

Česi su bolje otvorili utakmicu i poveli 12:5, ali Srbija se tada konsolidirala i ubacila u brzinu više pa je došla do 19:18 i prvi put u meču prešla u vodstvo, a prva četvrtina završila je 21:21.

U drugoj su Srbi bolje krenuli, ali se nisu odvajali na više od pet razlike, a na poluvremenu su vodili 45:42. Treća četvrtina bila je ključna, izabranici Saše Đorđevića malo-pomalo su se odvajali i došli do dvoznamenkaste prednosti koju nisu ispuštali do kraja, iako se Češka nekoliko puta približila.

Na kraju je to ispala uvjerljiva pobjeda Srbije, koja nije dopustila iznenađenje poput Hrvatske u osmini finala. Do slavlja ju je predvodio raspoloženi kvartet: Erceg je postigao 20 koševa, Raduljica 16, Bjelica 14, a valja spomenuti i odličnu partiju Teodosića koji je zabio 12 koševa, uz 14 asistencija! Kod Češke su odlično odigrali Veseli (23 koša i 10 skokova) i Satoranski (20 koševa), ali to im nije bilo dovoljno.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Litve koja je nakon produžetka svladala Italiju (95:85).

>>Francuska uvjerljiva protiv Letonije, u polufinalu ide na Španjolce

>>Španjolska u ludoj završnici svladala Grčku i prošla u polufinale

Komentara 75

SW
swensson
20:28 16.09.2015.

Cestitke reprezentaciji Srbije na pobjedi!

PU
puhalo
20:49 16.09.2015.

Bravo braco Srbi,lijepa i poucna tekma

PU
puhalo
20:44 16.09.2015.

Hvala vam braco srbi Kad mi nismo znali bar ih vi pocepaste kao svinja masan dzak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije