Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Srbija navija protiv Dinama, a Plavi im mogu gadno pomrsiti planove

Utakmica 26. kola Linglong Super lige Srbije između Crvena zvezde i Čukaričkog
Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 21:12

Bude li Dinamo napravio senzaciju i plasirao se u finale Europske lige skočit će na 14. mjesto, ispred Cipra i Danske. To bi Hrvatskoj donijelo čak dva predstavnika u LP, jednoga u EL, a dva u Konferencijskoj ligi

Zagrebački Dinamo je na Domaćem travnjaku izgubio od španjolskog Villarreala minimalnim rezultatom 1:0. Španjolci su zabili iz penala nakon što je Theophile igrao rukom. Ipak, ništa još nije izgubljeno. Uzvrat u Španjolskoj donijet će novu priliku zagrebačkoj momčadi, a duh im, srećom, nije poljuljan. Priznali su: U Zagrebu smo se branili, u Španjolsku idemo pobijediti! 

Neka tako i bude. Osobito iz razloga što nas iz susjedstva prate pod povećalom. Naime, neuspijeh Dinama i češke Slavije također u četvrtini finala Europske lige posebno bi razveselio srpske klubove. 

Razlog je što su i Hrvati i Česi glavni konkurenti na tablici nacionalnog koeficijenta Uefe na kojoj je Srbija trenutno 16., a Hrvatska i Češka odmah iza nje. 

Budući da naši istočni susjedi više nemaju predstavnika u Europi ove sezone i ne može preskočiti Cipar. To bi im garantiralo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Od toga neće biti ništa, no ako padnu ispod 17. pozicije, bit će u još većim problemima. Ta famozna 17. pozicija još nudi preskakanje prvog kola kvalifikacija za LP u idućoj sezoni, a Srbija će ostati među 17 najboljih samo ako jedan od dva navedena kluba, Slavija ili Dinamo, ispadnu. 

Bude li Dinamo napravio senzaciju i plasirao se u finale Europske lige skočit će na 14. mjesto, ispred Cipra i Danske. To bi Hrvatskoj donijelo čak dva predstavnika u Ligi prvaka, jednoga u Europskoj ligi, a dva u novonastaloj Konferencijskoj ligi.

Podsjetimo, Slavija je remizirala protiv Arsenala u Londonu 1:1, a Dinamo izgubio u Zagrebu 1:0 od Villarreala. 

Komentara 10

AN
Antonio1952
21:27 09.04.2021.

Kao da su Srbi nekad navijali za Dinamo bez obzira na koeficient, tu se radi o zavisti i zelji da susjedu crkne krava.

ZB
Zoki-Bijela
21:27 09.04.2021.

Dinamo ako napravi senzaciju je u polufinalu novinarcicu.. Nadamo se

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
03:00 10.04.2021.

Iza Srbije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije