Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Srbija i sljedeće sezone sa četiri kluba, Hrvatska s tri

Cibona - Partizan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.02.2015.
u 00:30

Trenutačno Srbija ima koeficijent 14, Hrvatska 11,67, Slovenija 11,5, a BiH 7.

Srbija i Hrvatska u ABA ligi imaju osnovni broj od tri predstavnika, Slovenija dva, a BiH jednog. Država čiji klubovi ostvare najbolji koeficijent u sezoni, sljedeće dobiva dodatnog predstavnika. Koeficijent se računa tako što se broj pobjeda svih klubova iz jedne zemlje podijeli s brojem predstavnika te zemlje.

Trenutačno Srbija ima koeficijent 14, Hrvatska 11,67, Slovenija 11,5, a BiH 7. To znači da će Srbija ostati sa četiri predstavnika, osim ako se dogodi čudo i svi srpski klubovi izgube sve utakmice do kraja, a Cibona, Zadar i Cedevita ostvare maksimalni broj pobjeda.

>>Repeša: Suci? Komentirao bih da je malo više civilizacije...

Komentara 4

UN
unbekant
08:09 18.02.2015.

Cibona je uvjek bila mocan kosarkaski klub na balkanu i europi,ali dosli lopovi-menadzeri i to sve unistli,kao i nogometni klub Dinamo,tako da sada samo mozemo zaliti za tim nekadasnjim lijepim vremenima,nasi veliki klubova.........

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
07:57 18.02.2015.

Najbolji ste "bre" ali Cibona je još uvijek prvak bar još kratko , a i suci izmišljaju stalno nova pravila koja Vama odgavaraju. Vidjet ćemo za par godina ko je najbolji kad Cibona malo stane na noge. Neka, neka Cibosi !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije