Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastički SP

Srbić u finalu: Bila mi je ovo vježba života

04.10.2017.
u 07:34

S obzirom na to da je puno favorita otpalo zbog padova, Tin bi se u nedjelju mogao okititi medaljom

Sjajne vijesti stižu iz Montreala gdje je jučer počelo Svjetsko gimnastičko prvenstvo. Tin Srbić, dvadesetogodišnji vježbač zagrebačkog Sokola, plasirao se u finale vježbe na preči.

S obzirom na to da je puno favorita otpalo zbog padova, Tin bi se u nedjelju mogao okititi medaljom. Bila bi to druga hrvatska svjetska medalja na preči jer je prvu, 2014. godine, osvojio Marijo Možnik.

Suci ga još ne poznaju

- Izveo sam vježbu života. Kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena. Nisam očekivao da ću se kao 3. plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama i to je to - rekao je presretni Tin Srbić.

U svojoj vježbi ima i element Možnik.

- Moj element nema samo Tin nego i četrdesetak vježbača koji su nastupili na SP-u. Od naših vježbača moj element izvodi i Antonio Kovačević koji se nije uspio plasirati u finale - istaknuo je Možnik koji se u Montrealu kandidira za mjesto predstavnika vježbača u Svjetskom gimnastičkom savezu.


Ude i Seligman bez finala

- Četvorica želimo to mjesto. Uz mene su kandidati Rus Gaborov, Austrijanac Lemaiher i Slovenac Pegan - istaknuo je Možnik.

Očekivali smo barem jedan finale u vježbi na konju s hvataljkama. Trostruki hrvatski olimpijac i viceprvak svijeta 2014. godine, Filip Ude, zauzeo je deveto mjesto u kvalifikacijama na svom devetom SP-u i prva je rezerva za subotnje finale.

- Išao sam vježbu sa startom od 6,0, nešto lakšu, bez Busnarija, dobro sam je odradio, ali saskok sam mogao bolje. Da sam to uspio, bio bih sigurno u finalu, ocjena bi bila 4-5 desetinki veća. Ali, nisam razočaran, potvrdio sam da sam i dalje u top 10, pokazao sam da i dalje vrijedim - rekao Ude.

Robert Seligman je sjajno izveo vježbu, možda najbolje u posljednjih deset godina, a onda se dogodio kiks i finale je otišlo u nepovrat. Odličnu vježbu izveo je i Jakov Vlahek koji kao i Srbić i Kovačevič ima dvadeset godina i njih trojica su budućnost hrvatske gimnastike.
SP održava se na Olimpijskom stadionu gdje su održane Igre 1976. godine. 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:22 04.10.2017.

ako osvoji medalju pisat će se nama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije