Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO BOKSAČKIM PRAVILIMA

Sprema se borba legendi, Mike Tyson protiv Fjodora Jemjeljanjenka

Mike Tyson
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
1/7
09.10.2023.
u 14:36

– Ako dođe do borbe, ona bi se održala po boksačkim pravilima. Bez obzira na to što je Tyson odavno završio svoju natjecateljsku karijeru, i dalje je opasan za svakog protivnika jer vještine stjecane godinama nisu nestale - rekao je Jemjeljanjenko

Sambo je sport koji se sve više probija na međunarodnu borilačku scenu. Dakako, čelnim ljudima istog nikako ne ide u prilog rusko-ukrajinski rat jer riječ je o ruskoj borilačkoj vještini čiju svjetsku federaciju predvode Rusi.

Ambicije borilačkog sporta koji objedinjuje tehnike džuda i hrvanja, a u "combat" izdanju i udaračkih tehnika, da postane olimpijskim sportom podupire i njegov najjači poklisar, jedan od najvećih MMA boraca svih vremena Fjodor Jemjeljanjenko.

A umirovljeni borac, koji je jednu od svojih najvećih borbi vodio s našim Cro Copom (2005.), sprema se za ekshibicijsku borbu s Mikeom Tysonom. Kako je to toga uopće došlo, objasnio je kolegi iz Sportskog žurnala Predragu Sariću:

– Za jednog intervjua su me pitali bih li se borio s Tysonom. Nakon toga stigla je ponuda koja se upravo razmatra i čije pojedinosti ne mogu otkriti.

Što možemo očekivati od borbe legendi svojih sportova?

– Ako dođe do borbe, ona bi se održala po boksačkim pravilima. Bez obzira na to što je Tyson odavno završio svoju natjecateljsku karijeru, i dalje je opasan za svakog protivnika jer vještine stjecane godinama nisu nestale. Podcjenjivanje Tysona, zbog njegovih 57 godina, mogla bi biti najveća pogreška njegova protivnika.

Fjodor je majstor samba i džuda, a trenirao je i boks i kik-boks kako bi bio što kompletniji borac.

Savršeni borci ne postoje pa ni ja nisam izuzetak. Kad se govori o sambu, naročito o njegovoj "combat" verziji, može se reći da taj sport stvara univerzalne borce koji nemaju slabo mjesto. No, na strunjači, u ringu ili kavezu uvijek značaj imaju i različiti faktori kao što su stare ozljede, promjena vremenskih zona, trenutačno raspoloženje, mogući problemi kod kuće i slično. Zbog toga, ma kako bili pripremljeni, slučajnost uvijek ima svoje mjesto.

Osim po desetogodišnjoj nepobjedivosti, Fjodor je ostao upamćen i po tome da je odbio lukrativnu UFC-ovu ponudu.

– Ne mjeri se sve novcem. Osim toga, ma kakva god komercijalna korist od verbalnog provociranja protivnika bila, ne mogu prelaziti preko svojih načela. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije