Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bard novinarstva

Sportski novinari predlažu da Tomislav Židak dobije ulicu u Zagrebu

tomislav židak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
13.06.2017.
u 13:43

Tomislav Židak je tijekom 42-godišnje karijere ostavio neizbrisiv trag u istraživačkom novinarstvu, te kao kolumnist i urednik, a umro je prije dva mjeseca u Zagrebu u dobi od 64. godine.

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) predložio je da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo, preimenuje u prilaz Tomislava Židaka, barda hrvatskog sportskog novinarstva.

Na sjednici održanoj u ponedjeljak Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara predložio je da se ta inicijativa uputi Gradu Zagrebu, priopćio je HZSN.

Tomislav Židak je tijekom 42-godišnje karijere ostavio neizbrisiv trag u istraživačkom novinarstvu, te kao kolumnist i urednik, a umro je prije dva mjeseca u Zagrebu u dobi od 64. godine.

Židak je rođen 1. siječnja 1953. u Vugrovcu kraj Zagreba, a novinarstvom se počeo baviti 1975. godine u Studentskom listu. Najveći dio novinarske karijere pisao je za Sportske novosti i Jutarnji list, a za svoj rad dobio je brojna novinarska priznanja.

Komentara 2

DU
Deleted user
14:33 13.06.2017.

Čime je zaslużio?Zato što je pisao u sportskoj rubrici za dobru plaću? Onda może i ulica Mladena Delića, Relje Bašića,Milke Babović kada umre itd.Zašto nedati ime ulici po nekom vozaču ZETa koji vozi 40 god.tramvaj i malo malo dobije po piksi.Ti koji su to predlożili su njegovi drugovi iz kafića.Svaka čast njemu,ali ulica po njemu????On je bio običan novinar,puno lošiji nego ga sad nakon smrti pokušavaju prikazati!

BR
branka1958
14:12 13.06.2017.

Tomek je to zasluzio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije