Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenula Erste Plava liga

Sportom se treba baviti zato što je zabavan i bolje se osjećaš kada odradiš dobar trening

27.04.2023.
u 15:15

Na stadionu sportskog centra Višnjik startalo je 529 učenica i učenika od 1. do 6. razreda osnovnih škola iz Zadra i okolice

Kvalifikacijama u Zadru započela je 11. sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj.

Na stadionu sportskog centra Višnjik startalo je 529 učenica i učenika od 1. do 6. razreda osnovnih škola iz Zadra i okolice, a natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.

Po dvoje najboljih osmoškolaca u svakoj disciplini plasiralo se na finalno natjecanje u Zagrebu, koje će se održati 9. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića. 

- Na Erste Plavu ligu došla sam zbog zabave jer meni je sport zabavan. Erste Plava liga je odlično natjecanje i još bi više djece trebalo sudjelovati.

Nastupila sam ovdje u bacanju kugle i trčanju na 60 metara i plasirala se u finale. Bila sam i prošle godine finalistica i pobijedila u bacanju kugle.

Odlično je bilo na finalu u Zagrebu jer smo nakon našeg natjecanja gledali i atletski miting na istom stadionu.

Često s prijateljima komentiram Erste Plavu ligu i svi se slažemo da je to super natjecanje. Sportom se treba baviti zato što je to zabavno i bolje se osjećaš kada odradiš dobar trening.

Ja se i inače bavim sportom. Treniram šah u ŠK Zadar i atletiku u Fortiusu od pretprošle godine – rekla je  učenica šestog razreda Katarina Benić.

Rok Milanja se već smatra iskusnim i vrlo uspješnim atletičarom.

- Nije mi ovo prva godina da sam sudjelovao na Erste Plavoj ligi. Vrlo sam dobar u atletici koju treniram već osam godina, drugi sam u državi u skoku u dalju, pa ne bi, rekoh, škodila još poneka medalja. Nastupao sam u skoku u dalj i utrci na 60 metara i pobijedio te se tako plasirao na finale u Zagreb. Lani nisam bio na finalu jer sam bio ozlijeđen, ali sam bio godinu prije. Bilo mi je tamo jako zabavno jer je i cijelo društvo bilo tamo - rekao je Rok.

Natjecanje Erste Plave lige u Zadru organizirao je atletski klub Fortius. Erste Plava liga nastavlja se kvalifikacijama u Osijeku i Makarskoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije