Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJUD Ante Miše prvi put otkad vodi bijele nije uspio postići pobjedu

Splićanima malo i 51 minuta s igračem više

12.11.2008.
u 19:14

Prekinut je niz pobjeda Ante Miše na klupi Hajduka. U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskoga kupa Splićani su sa Slavenom Belupom igrali 0:0 i odluka o ulasku u polufinale past će u Koprivnici. Mišinu momčad gol nije ljubio. Imao je Hajduk nekoliko prigoda, ali lopta nije htjela u mrežu.

U 12. minuti odličnu kombinaciju trojca kartaša, Rubila, Bartolovića i Ibričića Marjan Buljat nije iskoristio. Umjesto da svlada Pelina, lopta je otišla preko vrata, Buljat se baš osramotio. Dvije minute kasnije rastrčani Bartolović zamalo je svladao Pelina, a odbijenu loptu Gabrić je umjesto u mrežu, poslao kraj vrata. Hajduk je bio bolji, no ni izdaleka toliko agresivan kakav je bio u dvobojima protiv Varteksa i Zagreba.

Bilo je još nekih poluprigoda, ali svaki put Pelin je bio na mjestu. Bartolović je bio rastrčan, Ibričić je pokušavao, Rubil se ubacivao, trojac koji je, uz Pandžu, predviđen za kaznu zbog toga što je u Konavlima kartao u vrijeme kada je trebao biti u krevetu, posebno se trudio. Valjda i zbog toga što je procurilo da klub kani kazniti sve njih s drakonskih pet tisuća eura. Ali, sva četvorica uložila su žalbu Upravnom odboru, ispričala se, a za njih će se zauzeti i trener Miše, pa će sve proći možda i bez kazne.

Uglavnom, Hajduk je napadao svim silama, bio dominantniji, ali nedostajalo je protočnosti igre. Teniskim rječnikom, bilo je puno neforsiranih pogrešaka. Za glupost utakmice pobrinuo se Nicolas Nynkeu, koji je u 39. minuti zasluženo isključen. S leđa je, bez mogućnosti da dođe do lopte, srušio Andrića i Svilokos nije dvojio, pokazao mu je crveni karton.

Miše je u igru ubacio Bušića, a od 62. minute i Oremuša. Najbolju prigodu Hajduk je imao preko Rogulja, koji je u 47. minuti glavom u padu zamalo svladao svog vratara. Pelin, najbolji igrač utakmice, odličnom je intervencijom sačuvao mrežu, a Splićani 51 minutu nisu uspjeli iskorisiti igrača više. Slaven Belupo bio je bez napadačkih sklonosti. Izveo je jedan udarac (Čaval), uz dvojbenu situaciju kada je Jurić u ruku napucao Strinića, ali Svilokos je procijenio da to nije za najstrožu kaznu.

Bojan Vručina, jedan od najopasnijih napadača lige, na Poljudu se opet nije iskazao. Jurica Buljat, dominantna figura Hajdukove igre, potpuno ga je zaustavio.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije