Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKULARNO OZRAČJE

Pobjeda na terenu pa 'zmaga' i na tribinama

Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
06.09.2015.
u 09:00

Sat vremena prije prve utakmice hrvatske reprezentacije kao jednog od domaćina EP-a, na prilazima Areni ulice su se zelenile.

Borba večeri na otvaranju zagrebačke skupine Eurobasketa 2015. odigrana je u spektakularnom ozračju za koje su dobrim dijelom zaslužni grlati i skladni slovenski navijači. Pet tisuća naših zapadnih susjeda nadglasalo je brojniju zagrebačku publiku, a želja Darija Šarića da hrvatski fanovi repku bodre na nogama većim dijelom utakmice nije se ostvarila, iako se u nastavku, kad su Zdovčeve trupe krenule tonuti na dno zaljeva, prolomilo „zovi, samo zovi" ...

Točilo se i tancalo...

Sat vremena prije prve utakmice hrvatske reprezentacije kao jednog od domaćina EP-a, na prilazima Areni ulice su se zelenile, veću skupinu slovenskih navijača policija je dopratila do fan zone i štandova gdje su krenule popevke i „zarjavele trobente". Orilo se „gdo ne skače, ni Slovenec", točilo se Laško, pekla kranjska i tancalo uz harmoniku.

„Vse je kot da smo pri nas doma", zadovoljno su komentirali gosti iz Dežele, zagrljeni s dečkima u hrvatskim dresovima. Tek je poneki promrsio „čovječe, više je zelenih dresova nego naših".

U toj gužvi profitirao je i vječiti padobranac s Laništa uletjevši u rundu. Veseli Kranjci zaboravili su tražiti revanš. Ne bi ga ni dobili... U euforiji se na rukama navijača našla reporterka slovenske televizije ŠportTV. Bacali su je kao Mourinha i jedva je odradila javljanje.Početak utakmice donio je dominaciju gostiju, Arena se zatresla na Zdravljicu, Zoran Jankovič u loži i Pero Vilfan na tribini zadovoljno su se smješkali, a nas je razveselila pojava Ivana Balića u prvom redu uz teren. Nekad najbolji rukometaš svijeta pravio je društvo galeriji „stradalih" s prethodnih košarkaških natjecanja (Aco Petrović, Marko Popović, Joke Vranković, Nikša Prkačin, Davor Marcelić...) i nekako nas je hrabrio da će sve biti u redu, dok nas je plašila pojava suca Lamonice (da, još je živ!) na terenu, našeg „krvnika" iz Beograda 2005. i četvrtfinala protiv Španjolaca.

- Dobro je, atmosfera je prava, Slovenci dobro bodre svoje. Našima na Eurobasketu želim samo da se bore kao do sada – nasmijano je komentirao Ivano nakon prvih dvadeset minuta pa je otišao „uloviti zraka".

Sjajna zakucavanja

Trebalo je Perasovim dečkima da se dignu i preokrenu situaciju i na terenu i na tribinama. Zakucavanja Žorića i Hezonje digla su sa sjedala crveno-bijele kockice i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je u publici utakmicu pratila u društvu supruga i Biserke Petrović.

 

Komentara 8

NA
navodno
09:46 06.09.2015.

Slovenci su utihnuli kad su Milanović, Grčić i Lalovac poveli navijanje.

DU
Deleted user
09:58 06.09.2015.

Steta da nema slike KOLINDE koja zustro navija!

IN
inbox
12:45 06.09.2015.

bravo dečki, samo nemojte najavljivati medalje kao rukometaši. šutite i igrajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije