Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener vratara prihvatio krivnju za slabiji plasman

Šola: Vratari su krivi

'17.01.2011., Malmo, Svedska - Svjetsko prvenstvo u rukometu, utakmica skupine C, Hrvatska - Australija. Vlado Sola. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
29.01.2011.
u 09:33

Možda je Mirko trebao ulaziti s klupe, kad već nije bio u formi, možda smo šok trebali izazvati uoči Švedske.

Izbornik rukometaša Slavko Goluža više je puta u Švedskoj ponovio da su vratari možda i najveći krivci što nismo igrali u završnici SP-a. Slaže li se s time i Vlado Šola, trener vratara?

– Vratari snose dio krivice, a samim time i ja kao trener.

Tko je uoči SP-a birao koja će tri vratara ići na SP?

– Izbornik Goluža i ja smo ih izabrali. Nakon kvalifikacijskih utakmica za EP s Rumunjskom i Litvom već smo tada rekli Aliloviću i Šegi da će biti vratari za Švedsku. Ni u te dvije utakmice nisu bili sjajni i zato smo im rekli da ostanu mirni – kaže Šola.

Šego dobro brani s krila

– Alilović je već na petom velikom natjecanju i on je naš prvi vratar. Šego je imao odličnu polusezonu u CO Zagrebu, a posebno dobro brani udarce s krila, dok smo Pešića vodili kao perspektivnog vratara. On je trebao ići na SP kao potpora na treninzima, a na kraju je ispalo da je morao braniti, i bio je dobar.

Usred SP-a odlučili ste Šegu zamijeniti Pešićem.

– Trebala nam je šok-terapija. Zato smo javno prozvali Alilovića da se malo trgne. Mirko je dobro reagirao i bio je sjajan protiv Argentine. Možda smo taj šok trebali napraviti uoči Švedske, možda je Mirko trebao, kad već nije bio u formi, ulaziti u igru s klupe.

Imao sam i ja crnih dana

Protiv Švedske je zaista bilo jadno, četiri obrane.

– Dogodi se takav dan. Nije to bio samo slučaj s našim vratarima. Omeyer je tako očajno branio na SP-u u Tunisu, pa evo ga, tu je i dalje. Bolji nego ikad. Vratarima neću ništa reći prime li pogodak sa sredine, ali ako primaju pogotke s krila i širokih pozicija, onda su i te kako krivi, a toga je na SP-u bilo dosta – rekao je Šola i dodao:

– I ja sam u 22-godišnjoj karijeri imao crnih dana. No, mene je reprezentacija uvijek digla. Vjerovao sam da će tako biti i s Alilovićem, koji se nije najbolje snašao ove polusezone u Celju. Vjerovao sam da će u reprezentaciji vratiti samopouzdanje izgubljeno u klubu. Nažalost, to se nije dogodilo. Ma, dobro je da su naši vratari svoje crne dane ispucali na ovom prvenstvu. Takvo što se, vjerujem, neće više nikad dogoditi – zaključio je Šola.

Komentara 17

MA
marko53
16:42 29.01.2011.

Njemačka je postigla najlošiji rezultat u posljednje 73 godine. Nitko nije kritizirao trenera. Mala razlika između Njemačke i Hrvatske.

OB
-obrisani-
10:44 29.01.2011.

Čini se da je HR rukometašima mnogo falil Luka Modrić kao tehničar i organizator igre..on je World Cup klasa i znao je donijeti Ožujsko do prvog reda klupe pored TV za vrijeme World Cupa 2010 u JAR-u.. Puno bi značilo neko pivo Ivanu Baliću na klupi da se smiri i ohrabri..Još da je od Modrića bila bi to pobjednička hrvatska kombinacija..Lakše bi se tako do konačnog petog mjesta stiglo.

LJ
ljp
11:15 29.01.2011.

Gobac je daleko najveci i najjaci organizator i on mora hitno rijesit problem vrhunskog vratara,jer ruku na srce mi nikada nismo imali vrhunskog vratara(mozda Losert) i zato triba dovest (cijena nije bitna)onog slovenca i sa njim Hrvatska ce jos puno finala igrati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije