Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz na Trinidadu

SAD zbog skandala u Panami prvi put nakon 32 godine ostao bez SP-a

Trinidad i Tobago - SAD
Reuters/Pixsell
11.10.2017.
u 08:45

Posljednje plasirani Trinidad i Tobago pobijedio Amerikance sa 2:1, a sudac Panami poklonio pogodak.

Prvi put nakon 32 godine i sedam uzastopnih nastupa SAD će propustiti Svjetsko prvenstvo! Iako su Amerikanci posljednje kolo kvalifikacija dočekali s dva boda prednosti ispred Hondurasa i Paname šokirao ih je posljednje plasirani Trinidad i Tobago.

SAD je u gostima poražen s 2:1, a nisu mu na ruku išli niti ostali rezultati. Honduras je u prvom poluvremenu gubio kod kuće protiv Meksika, kao i Panama protiv Kostarike, no preokretima u nastavku Panama je izravno izborila SP u Rusiji dok će Honduras u dodatne kvalifikacije (s Australijom).

Trinidad je poveo autogolom Omara Gonzáleza u 17. minuti, a Alvin Jones je u 37. povisio na 2:0. Konačan rezultat postavio je Pulišić u 47. minuti.

Trinidad i Tobago - SAD
1/6

Honduras je slavio protiv Meksika sa 3:2, a Panama protiv Kostarike sa 2:1. 

A nema sumnje kako će Amerikance dodatno ražestiti način na koji je Panama slavila protiv Kostarike. Naime, sudac je u 53. minuti poklonio izjednačujući pogodak domaćinu. Panamci su izveli korner, a nakon što je Gabriel Torres uputio udarac, vratnica je zaustavila loptu ispred gol-linije. No, glavni sudac iz nekog razloga tu situaciju priznao je kao pogodak, čemu su se začudili i domaći igrači. Ali potom su počeli slaviti dok su Kostarikanci okružili suca protestirajući protiv odluke. 

Kasnije je Roman Torres pogodio za 2:1 i omogućio Panami prvi nastup na SP-u u povijesti. 

 

Konačni poredak: Meksiko 21, Kostarika 16, Panama 13 (9-10), Honduras 13 (13-19), SAD 12, Trinidad i Tobago 6.

Zasad su poznata 23 sudionika Svjetskog prvenstva u Rusiji. To su: Francuska, Portugal, Njemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španjolska, Belgija, Island, Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Meksiko, Kostarika, Panama, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nigerija, Egipat i domaćin Rusija.

 

Komentara 8

DU
Deleted user
09:17 11.10.2017.

Sto jd tu cudno? U 10 utakmica osvojili 12 bodova. Ne zasluzuju prvenstvo iz sportskih razloga. A Pulisich je ipak mogao vidjeti Rusiju. Da je izabrao pravi dres.

LI
lietuva
14:04 11.10.2017.

Pa to nije skandal, nego fijasko. Naučite značenje riječi!

Avatar poljicanin
poljicanin
20:59 11.10.2017.

Da li sada moramo svi kolektivno plakati da bi udovoljili novinarima VL-a i onima koji su iznad njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije