Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čile bez SP-a

Argentinci jedva disali u Ekvadoru: Messi hat-trickom odveo gauče u Rusiju

Ekvador - Argentina
Reuters/Pixsell
11.10.2017.
u 08:15

Argentina tako odlazi na SP čak s trećeg mjesta.

A tko drugi nego Leo Messi! Kad je Argentina posljednje kolo kvalifikacija za SP dočekala čak i izvan zone doigravanja (na šestom mjestu), kad je prijetio prvi SP bez Argentine još od 1970. godine, kad je teren na ionako vrućem gostovanju u Quitu bio grozan, kad su gauči psihički uzdrmani i pod velikim pritiskom zbog samo deset bodova od 24 moguća u zadnjim susretima, a izbornik i dalje tvrdoglavo ne zove Higuaina, a Dybalu i Icardija drži na klupi... jedini je spas Messijeva čarolija.

Argentina je izborila plasman u Rusiju pobjedom u Ekvadoru 3:1, Messijevim hat-trickom! I to u Quitu gdje protivnici Ekvadora jedva dišu poslije dvadesetak minuta igre zbog nadmorske visine (2850 m).

U dramatičnom prvom poluvremenu domaćin je poveo već nakon 40 sekundi lijepim golom Iborre nakon akcije s Ordonesom, piše Goal.

Ekvador - Argentina
1/7

No, Messi je u 12. vješto izjednačio nakon asistencije Di Marije, a u 20. minuti i preokrenuo nakon pogreške domaće obrane.

Da bi u 62. minuti s trojicom suparničkih igrača na leđima u padu prebacio golmana, fenomenalan potez za 3:1!

Argentina tako odlazi na SP čak s trećeg mjesta, ali kad se slavlje malo stiša, imat će na čemu raditi Sampaoli. Jer gauči su u 18 kola zabili samo 19 golova (s takvim napadačima!), jednako koliko i posljednja Venezuela!? Samo je Bolivija zabila manje (16), a gol-razlika Argentinaca je preskromnih 19:16.

A južnoamerički prvaci Čileanci nakon poraza u Brazilu (3:0) ostali su bez nastupa u Rusiji.

Ostali rezultati: Paragvaj – Venezuela 0:1, Peru – Kolumbija 1:1, Urugvaj – Bolivija 4:2.

Konačni poredak: Brazil 41, Urugvaj 31, Argentina 28, Kolumbija 27 (idu na SP), Peru 26 (igrat će playoff protiv Novog Zelanda), Čile 26, Paragvaj 24, Ekvador 20, Bolivija 14, Venezuela 12.

Komentara 2

OK
okolokere
10:00 11.10.2017.

Kakav je to novinarski tekst V.lista a da nije napadnut Šuker i HNS..Pa to nije normalno! Kako će redakcija zaraditi za ručak ili večeru u pučkoj kuhinji?

Avatar southman
southman
09:31 11.10.2017.

Odvela ih je pobjeda Brazila i remi Kolumbije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije