Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLATINIJEVA IDEJA

Službeno: Euro 2020. igrat će se diljem Europe!

HNS, Davor Šuker, Michel Platini, HNK, 100.obljetnica (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
06.12.2012.
u 17:55

Kandidature će se primati do rujna 2013. godine, a sigurno je da će se igrati u više od dvije zemlje

Ideja da se Euro 2020. igra u više zemalja definitivno je zaživjela! Potvrdila je to krovna kuća europskog nogometa Uefa.

– Europsko prvenstvo 2020. igrat će se na cijelom kontinentu. Različiti gradovi i zemlje bit će domaćini. Euro za Europu ideja je Michela Platinija i drago nam je što ćemo je ostvariti – rekao je tajnik Gianni Infantino nakon sastanka izvršnog odbora Uefe.

Nakon što je Platini iznio ideju "Euro za Europu" u lipnju, Uefa je kontaktirala nacionalne saveze koji su, tvrde, iznimno dobro reagirali što ih je nagnalo da vrlo brzo ideju učine službenom odlukom.

Kandidature će se primati do rujna 2013. godine, a sigurno je da će se igrati u više od dvije zemlje. Načelno, trebalo bi biti 13 gradova domaćina u različitim državama, a Englezi su već predložili da finale bude na Wembleyju.

Podsjetimo, predsjednik HNS-a Davor Šuker kazao je da će se, ako se ova ideja realizira, Hrvatska sigurno kandidirati jer joj je to jedina prilika da ugosti neko veliko natjecanje. Pokušaj da s Mađarima bude domaćin Eura 2012. završio je kao debakl te je ta čast pripala Ukrajini i Poljskoj.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:37 06.12.2012.

Sigurno?????????? pak o ovom platinijevom predlogu ili zamislji eufa jos nije ni raspravljala a vi sigurno?????????

AA
aabbcc
18:41 06.12.2012.

. Da ova slika gore nije malo ruzna a i poglupa ?

ŽA
žacanko
20:55 06.12.2012.

Gledam neku večer na TV g.Platinija gdje kaže kako nema pojma da bi se prvenstvo Europe moglo igrati i u Hrvatskoj uz druge zemlej istovremen organizatore.A danas : slijedeće će se prvenstvo IGRATI baš na takav način,pa možda i u Hrvatskoj.I sada ti vjeruj takvom čovjeku.A on nama,našoj Vladi i HNS daje lekcije a Hrvatskoj javnosti putem medija laže u lice.Gadljivo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije