Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Ljubljani

Slovenski klub na hrvatski pogon propustio priliku generacije

28.04.2022.
u 08:13

U četvrtfinalu Eurokupa Cedevita Olimpija napunila je Stožice po prvi put nakon 11 godina a potom izgubila od turskog Bursaspora (83:85) u utakmici u kojoj je Pullen, a bila bi pobjednička, tricu pogodio pola sekunde prekasno

Košarkaši Cedevita Olimpije došli su na pola sekunde do raja - i sportskog i poslovnog - no do njega preko turskog Bursaspora ipak nisu ušli. Bila je to prilika generacije - da se uđe među najbolja četiri kluba Eurokupa - koja nije ostvarena jer sve se tako dobro posložilo osim preciznosti vanjskih igrača sastava zmajčeka.

Naime, najprije je Bursaspor usred Beograda šokirao Partizan pa su Ljubljančani utakmicu četvrtfinala igrali na svom parketu kao što bi igrali i onu sljedeću - polufinalnu - jer je Andora u gostima iznenadila favoriziranu Gran Canariju. A to je značilo da bi zmajčeki u polufinalu također igrali kod kuće protiv Andore što bi bila nova prilika za inkasirati minimalno 100.000 eura od ulaznica. A ako bi u onom drugom polufinalu slavio Virtus, onda bi se i finalna utakmica igrala u Stožicama.

Nažalost, ništa se od toga nije ostvarilo jer su domaćini u prvom poluvremenu igrali očajnu obranu (36:50) šutiravši trice sa 18 posto uspješnosti (3-16) za razliku od suparnika koji ih je već do velikog odmora zabio devet (9-20). Sveukupno, zeleni su zabili samo šest od 26 tricaških pokušaja (23 posto) u čemu su Pullen i Dragić promašili svih pet svojih trica, a Blažič je pogodio jednu od šest.

Na koncu su svojevrsnim tragičarima ove prigode ispali baš dvojica igrača (Ferrell i Dragić) koji su dovedeni usred sezone pokazavši se vrlo bitnim u igračkom preporodu sastava čijem se treneru Golemcu i sportskom direktoru Bečiroviću ozbiljno ljuljala stolica. No, onda je uslijedila velika serija pobjeda i Cedevita Olimpija je postala hit Eurokupa sve do ove iznimno dramatične utakmice - pred prepunim Stožicama - u kojoj se ta priča ugasila. Jer, napadački odlični Ferrell (20 koševa), bivši NBA igrač, dozvolio je suparničkom razigravaču Needhamu (20 koševa) dvije trice u završnici, a svojevrsni šef svlačionice Dragić zabio je samo četiri koša uz šut iz igre 1-8.

A bilo je to prvi put u posljednjih 11 godina - još od Eurolige 2011. godine - da su zmajčeki rasprodali dvoranu kapaciteta 12.480 gledatelja i to je bila velika pobjeda hrvatskog menadžmenta ovog kluba. Naime, osim predsjednika (i glavnog sponzora) Emila Tedeschog, na čelu kluba su i direktor Davor Užbinec, tehnički direktor Krešimir Novosel, glasnogovornik Igor Jagić a uz momčad su glavni trener Jurica Golemac, kondicijski trener Filip Ujaković i tim menadžer Matko Jovanović.

Nažalost, svi oni u srijedu navečer nesretni su napustili ispunjenu velebnu arenu. Doduše, onih 12.500 gledatelja erumpiralo je u oduševljenju kada je, u posljednjem napadu domaćina, Jacob Pullen pogodio tricu za 86:85 pa je na parket, iz prvog reda, već utrčao i predsjednik kluba Emil Tedeschi. Nažalost, naknadnim pregledavanjem snimke ustanovljeno je da je američki branič Ljubljančana zabio prekasno. Zapravo, prekasno je dobio loptu jer je njegov sunarodnjak Yogi Ferrell predugo zadržao loptu u napadu za kojeg su domaćini imali samo 9.7 sekundi. S obzirom da je u 38. i 39. minuti zabio trice logična je bila ideja trenera Golemca da povjeri zadnji napad Ferrellu no on se - kada je odustao od šuta ili prodora - prekasno riješio lopte i utrpao vruć krumpir Pullenu koji jest pogodio ali pola sekunde prekasno. Šteta što napadački raspoloženi Ferrell nije krenuo u prodor jer je nasuprot sebe imao centra Hayesa kojeg je dvadesetak sekundi prije toga uspješno probio i zabio za 83:85 što je i ostalo završnim rezultatom.

Tako su ljubljanski zeleni propustili priliku da kroz Eurokup izbore Euroligu pa će to morati pokušati kroz ABA ligu čiji prvak obično dobija pozivnicu, a na nju se posljednjih godina "pretplatila" Crvena zvezda, peterostruki prvak ovdašnje regionalne lige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije