Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijci

Slovenski biatlonac: Fak će nastupati za nas

Jakov Fak
Željko Lukunić/PIXSELL
03.03.2010.
u 15:20

Teoretski, naš skijaš još može do velikoga Kristalnog globusa. Ali samo teoretski, do kraja je ostalo još šest utrka.

Jakov Fak broncu je spremio na sigurno, na policu kraj bronce sa SP-a iz J. Koreje, a Ivica Kostelić je svoja srebra "poštom" poslao u Zagreb. Medalje je predao mami Marici i ona ih je donijela u Zagreb.

Jakov je nekoliko dana slavio u Mrkoplju, odradio je protokolarne obveze s političarima i već u četvrtak se u Sloveniji pridružio svojem timu na pripremama. Za tjedan dana očekuju ga nastupi u finskom Kontiolahtiju (10 km sprint i 12,5 km dohvatno), a sezonu završava nastupima u Norveškoj i Rusiji potkraj mjeseca.

Za to vrijeme, Jakov je još uvijek glavna tema i slovenskih medija. Bar kad je riječ o biatlonu. Tako je o njegovom nastupanju za Sloveniju priupitan i najuspješniji slovenski olimpijac Klemen Bauer. Fakov kolega s treninga bio je realan, ali i otvoren:

- Nitko Jakova ne može natjerati da izabere Hrvatsku ili Sloveniju, već je to njegova osobna odluka. Nekoliko puta smo razgovarali kako će slovenska reprezentacija biti jača s njim i vjerujem kako će odlučiti ispravno.

Kod skijaša, Ivica je, uz Natka, iz Vancouvera produžio u norveški Kvitfjell gdje se već danas održavaju službeni treninzi za spust i super-G. Skijaška karavana put završava sljedeći tjedan u Garmisch-Partenkirchenu, gdje pravo na nastup ima samo 25 najboljih. Kostelić će u završnici voziti sve četiri discipline, a pridružit će mu se Ana Jelušić u slalomu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije