Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIONALNA LIGA

'Slovenci su favoriti, ali oni ne pobjeđuju uvijek'

'Za Dalmaciju 081009 Kosarka, / Peric u akciji Photo: Dino Stanin/Vecernji list'
'Dino Stanin/VLM/'
09.10.2009.
u 11:21

Olimpija je za ovu sezonu stvorila iznimno jaku momčad, čak i za Euroligu, a i u regionalnoj NLB ligi jedni su od najjačih – tim je riječima trener košarkaša Zadra Zmago Sagadin predstavio prvog suparnika momčadi s Višnjika koji sutra u prvom kolu regionalne lige gostuje u Krešinoj dvorani.

Trener Zadrana istaknuo je da su u momčadi iz Ljubljane udarna trojica vanjskih igrača, Ilijevski, Ožbolt i Bečirović, koji, kako je kazao, imaju pregršt nastupa u brojnim klubovima u Euroligi.

Pretrčati Ljubljančane
– Imaju i odlične centre, Slokara, Vidmara, Golubovića, Aleksandrova... Favoriti su možda i cijele regionalne lige, ali nisu nepobjedivi. Uostalom, favoriti ne pobjeđuju uvijek – ustvrdio je Sagadin i najavio na koji će način Zadrani sutra pokušati pobijediti Olimpiju.

A to je prije svega dobra obrana kojoj je cilj ne dopustiti da se kvalitetni igrači Olimpije razlete po parketu. Strateg Zadrana vjeruje da njegova momčad može odigrati čvrsto, hrabro te se sa suparnicima nositi u skoku.

– Moramo ih pretrčavati kada budemo u mogućnosti te u napadu igrati pametno i strpljivo. Ne smijemo se osloniti samo na pucanje trica, već puno lopti mora ići i u dubinu, odnosno trebamo igrati raznovrsno – naglasio je Sagadin, koji je pozvao zadarske navijače da napune Krešinu dvoranu i pomognu im pobijediti moćnog suparnika.

U tu svrhu sutra u 11 sati na Narodnom trgu košarkaši Zadra predstavit će svoju momčad u novoj sezoni te ih pozvati da ih podrže u dvoboju s Olimpijom.

I školarci na tribinama
Na toj utakmici na tribinama trebali bi se naći i osnovnoškolci i srednjoškolci iz Sukošana i Debeljaka, kojima će danas besplatne ulaznice dijeliti legenda Zadra Arijan Komazec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije