Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENIO SE

Slavni sportaš šokirao: Bog i religija ne postoje, piramide nisu izgradili ljudi

Marat Safin
Foto: Press Association/Pixsell
03.01.2019.
u 17:55

- Religija ne postoji. Svi znaju da je to izmišljotina da bi se ljude moglo kontrolirati. Zar stvarno mislite da negdje tamo bog i đavao sjede i odlučuju tko ide kamo? To je glupo - rekao je Safin

Marat Safin (38), bivši prvi tenisač svijeta i osvajač Australian Opena i US Opena, dao je intervju za ruske medije u kojima je iznio neobične tvrdnje.

- Trenutno ne radim ništa. Budim se između osam i 10, šetam, putujem. Tenis me ne zanima. Tu i tamo odigram neki turnir veterana, ali koja je poanta u tome? Zar se netko umirovi i onda se tijekom penzije  opet počne baviti istim poslom? Ma kakvi. To je glupo - počeo je Safin.

Što onda radi?

- Putujem. U 2018. sam bio u šest-sedam različitih zemalja. Ali ništa me nije oduševilo kao Peru. Posjetio sam Machu Picchu. Impresivno. Samo zamislite kako je to bilo teško izgraditi. U teoriji, izgradili su ljudi. Ali baš sumnjam u to.

Pa zar misli da su to napravili vanzemaljci?

-  Neću to kazati, ali zar nije čudno što je izgled tih građevina sličan piramidama u Egiptu? I da, vjerujem da nismo sami u svemiru.

Nije vjernik?

- Religija ne postoji. Svi znaju da je to izmišljotina da bi se ljude moglo kontrolirati. Zar stvarno mislite da negdje tamo bog i đavao sjede i odlučuju tko ide kamo? To je glupo - rekao je Safin i dodao:

- Postoji mnogo svjetova. Znanstveno je potvrdio isti Stephen Hawking, da nismo sami. Siguran sam da postoje različiti oblici života u svemiru. Glupo je pretpostaviti da smo sami kada postoje milijarde galaksija. Mi smo samo jedna točka.

Safin kaže da je slobodan jer u tenisu zaradio novac, ali da ga materijalno ne opterećuje.

- Gledanje u tuđi novčanik je pogrešno, neka se svatko brine za sebe. Svi imamo sudbinu i živimo kako želimo. Mnogi su ljubomorni, idu za novcem, a onda dobiju rak i bolest. Na kraju je najvažnije kako si živio, a ne koliko milijuna imaš.

Više ne juri ljepotice.

- Nemam djevojku ni ženu. I ne zanima me veza. Ni najmanje.

Nema ni seksa?

- Nisam klinac. Krv mi više ne ključa.

U kakvom je odnosu s kćerkom?

- Ja nemam kćer.

Svi misle da je Eva Jakubovska, kći njegove bivše djevojke Valerije njihovo dijete.

- Svi misle, svi misle... Što to znači?! Ja nemam kćer i nikada je nisam ni imao... I ta djevojka neće nikada reći da sam joj otac - rekao je Safin.

>> Pogledajte prijem tenisača kod predsjednice


 
Ključne riječi

Komentara 294

Avatar Toni Broo
Toni Broo
20:39 03.01.2019.

Da je i sve oko Boga iluzija, odbaciti vjeru u Boga je glupost jer je vjera pružala utjehu brojnim ljudima kroz povijest te pruža i dalje u najtežim trenucima koje svatko od nas kad tad prolazi ili će proći u životu. Svatko svoj nekakav unutarnji mir nalazi u nečemu. Oni koji iskreno vjeruju u Boga po meni imaju ispravne vrijednosti ako su u tome pronašli svoj mir i sreću. Ne treba ismijavati Boga i ljude koji u njega vjeruju, ako im to koristi, bilo za dušu, bilo za tijelo. Svatko dobiva onoliko koliko traži, a traži li nešto u čovjeku odlazak u crkvu i nekakva svetišta otići će tamo, traži li poruku od Boga, dobit će poruku, traži li čudo, dobit će čudo ako iskreno vjeruje. Uglavnom, nekakav oslonac u životu na obitelj, prijatelje, znanost, prirodu, državu je lijepo i zdravo upotpuniti vjerom u Boga jer ne možemo sve gledati kroz prizmu koja se propagira da je sve nastalo na osnovu prirodnih zakona jer ni zakoni ne nastaju sami od sebe, iza toga mora stajati kreativna inteligencija, univerzalna svijest, uglavnom nekakav oblik "Boga".

Avatar Ada
Ada
18:53 03.01.2019.

Mene nije šokirao. Takve se stvari događaju. Još će on mijenjati mišljenje.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
18:49 03.01.2019.

Mene bi šokiralo jedino kada bi na ovom portalu objavili nešto suvislo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije