Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IM PROMAKNULO

Slavni nogometaš razbjesnio gay zajednicu, sličnu je stvar napravio i jedan Hrvat

Edinson Cavani
Foto: Pixsell/Reuters
19.05.2019.
u 11:19

Urugvajac Edinson Cavani je utakmicu počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, no tamošnjim navijačima nije promaknulo da je istu traku skinuo.

Francuski prvak PSG sinoć je u 37. kolu prvenstva kod kuće svladao Dijon s 4:0, a kapetan Parižana u toj utakmici bio je Edinson Cavani.

Urugvajac je utakmicu počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, no tamošnjim navijačima nije promaknulo da je istu traku skinuo.

Naime, tijekom utakmice Cavani je promijenio kapetansku traku i nastavio igrati s "običnom" vrpcom oko ruke. 

Vodstvo francuske lige od svih je kapetana tražilo da u 37. kolu nose trake s duginim bojama kao znak borbe protiv homofobije. Neki to nisu napravili, dok je Cavani počeo susret s takvom trakom oko ruke pa je promijenio.

Na Twitteru se već mogu pronaći komentari iz LGBT zajednice u kojima se Cavani žestoko kritizira zbog toga poteza.

Podsjećamo, sličnu je stvar napravio jedan hrvatski nogometaš. Josip Brekalo odbio je nositi traku u duginim bojama iako je to bila odluka vodstva Wolfsburga.

– Moram kazati kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi ja ne želim nositi – kazao je tada Brekalo i dodao:

- Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari.
 

Ključne riječi

Komentara 30

ZA
zagi101
11:41 19.05.2019.

i neka je skinuo, ako je sloboda govora onda i on može reći šta želi a što ne

TH
than
11:50 19.05.2019.

Jel' pozivao Cavani slučajno na linč ? Nije ? I gdje je problem ? Kada moraš paziti (zbog raznoraznih klanova, zajednica, organizacija..) što ćeš napraviti, kako ćeš se našaliti, kako izraziti i što ćeš reći, onda možeš jedino zaključiti da je društvo moralno došlo do samog dna. Niže ne može.

ME
medvedgrad
11:58 19.05.2019.

Danasnji "liberali" su primjer netolerancije. Ako imas drugacije misljenje, totakizarne metode odmah kontra te osobe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije