Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVI ISPALI U POLUFINALU

Slavni Lakersi ne skrivaju - žele Šarića

Dario Šarić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
28.02.2014.
u 12:52

NBA skauti ustvrdili nakon ove utakmice da bi s ovakvom formom mogao biti između petog i sedmog izbora ovogodišnjeg drafta. A peti biraju Lakersi, koji ga već dugo prate.

Je li to bio više kiks ili više senzacija? To vam je kao i dvojba o tomu što je bilo prije, kokoš ili jaje. Je li Cibona u polufinalu Ćosićeva kupa ozbiljno kiksala ili su košarkaši Zagreba ozbiljno nadvisili svoje mogućnosti pa su priredili senzaciju.

Kao i obično, istina je negdje na pola puta, no ona je za Cibonu prilično bolna. Jer, vukovi su u ovaj završni turnir kupa ušli s kapitalom od dvije uzastopne uvjerljive pobjede nad domaćinom Cedevitom (66:51, 85:67) ostvarene u susretima ABA lige.

Rozić igrao s virozom

No, zalud im sve to samopouzdanje u odnosu na najvećeg rivala kada su neki od igrača radili “račun bez krčmara”. Uostalom, dobro je primijetio i Cedevitin trener Jasmin Repeša:

- Gledajući to i kako smo mi igrali protiv Zadra, ali i Cibonu protiv Zagreba, čini se da su favoriti više razmišljali o finalu nego o polufinalu.

Nažalost, to se počesto događa na nekim podsvjesnim razinama do kojih treneri nerijetko ne mogu doprijeti, pa tako nije uspio niti Cibonin trener Slaven Rimac.

- I Barcelonini igrači bi protiv nas zacijelo krenuli s rezervom, no na kraju bi se ipak vidjela kvaliteta više, što ovdje nije bio slučaj. Mogu shvatiti da nas je zbunila njihova zona, no to nema veze s obranom, pravovremenim trčanjem u obranu i pametnim prekršajima, zaustavljanjem kontri, a za takvo što pogrebna je koncentracija. Dakle, možemo samo kriviti sebe i sada nema plakanja jer tu se više ništa ne može promijeniti.

Samokritičan je bio i kapetan Marin Rozić, koji je igrao s virozom, pa je jučer tome platio ceh visokom temperaturom:

- Ima tu i objektivnih razloga, ja sam jedva stajao na nogama, a nedostajao nam je i Siriščević, nama dosta bitan igrač. No, činjenica je i da smo Zagreb podcijenili jer oni nas mogu dobiti samo ako ih podcijenimo. Ipak smo mi ti koji smo im dopustili da igraju tako dobro.

U sportu postoje neki viši zakoni i, ako od početka nemaš pravi pristup te poželiš krenuti nešto kasnije, onda kao da te neka viša sila za to kažnjava.

Hoće li u Tornju biti sankcija za ovaj neplanirani i nedopustivi poraz? Pitali smo to direktora Domagoja Čavlovića?

Utjeha Final Four ABA lige

- Mi smo krenuli jednim putem, a ovo je na njemu bila samo jedna nepreskočena prepreka. Mi treneru vjerujemo i ne damo ga ni za lijek. Na dobrom smo putu za Final Four ABA lige i na to se moramo maksimalno usredotočeni.

U vezi s Darijem Šarićem nema ničeg novoga, osim da su NBA skauti ustvrdili nakon ove utakmice da bi s ovakvom formom mogao biti između petog i sedmog izbora ovogodišnjeg drafta. A peti biraju Lakersi, koji ga već dugo prate (dolazili su ga gledati čak i na treninge).

Komentara 3

JA
JackRussell
16:40 28.02.2014.

"A peti biraju Lakersi, koji ga već dugo prate." Da je neki nepoznati novinar ovaku glupu nebulozu napisao, shvatio bi, ali Brajdiću, šta ti je trebala ova sramota? Ne, Lakersi ne biraju peti, ne biraju niti prvi, niti deseti, jošjoš se dva mjeseca neće znati tko će koji birati. U svibnju se određuje draft lutrijom poredak ekipa koje će birati, a to što postoje razne prognoze draftova je sasvim druga prica.

Avatar comandante
comandante
14:53 28.02.2014.

hoce li biti sankcija??? Brajdicu, ovih 5-6 momamka sa trenerom rade čuda pa zasto bi ih trebalo kazniti? hoce li tebe netko kazniti za glupo pitanje????

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
16:06 28.02.2014.

Slavni Lakersi ne skrivaju - žele Šarića da nosi torbu i cipele Kobe Bryantu prije i posle utakmice dok se on ganja po terenu sa trenutnim hitom NBA lige iz male Slovenije u liku Gorana Dragića..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije