Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavna tenisačica

'Pomišljala sam i na samoubojstvo, dečko me spasio'

08.01.2019.
u 08:02

Otac Damir na sve načine miješao se u Jelenin život, žestoko je bio protiv njezine veze s Hrvatom Tinom Bikićem

Godinu dana nakon što je u autobiografskoj knjizi “Neslomljiva” iznijela šokantne detalje o sebi, svojoj obitelji i ponajviše o svom nasilnom ocu, Jelena Dokić (35), nekad četvrta tenisačica svijeta, kao da je pronašla svoj mir u dalekoj Australiji. Doduše, priznaje da još ima problema s prekomjernom težinom...

Knjiga oslobodila emocije

- Knjiga je bila prekretnica u mojem životu. Oslobodila je mnoge emocije koje sam dugo držala potisnute. Sad sam uglavnom sretna, ali debljina mi i dalje stvara probleme, to je taj dio slagalice koji mi nedostaje da bi sve bilo savršeno - rekla je danas 35-godišnja Jelena u intervjuu za australski Herald Sun.

Podsjetimo, Jelena je rođena u Osijeku (12. travnja 1983. godine) gdje joj je živjela i obitelj, ali njezin otac Damir, zadojen velikosrpskom ideologijom, prije početka rata preselio je obitelj – Jelenu, njezina mlađeg brata Savu i suprugu Ljiljanu – najprije u Srbiju (Sombor), a potom, 1994., u Australiju.

Na sve načine joj se miješao u život, uzimao joj je novac, a bio je žestoko protiv njezine veze s Hrvatom Tinom Bikićem. U jednom trenutku izjavio je da su “Hrvati i Vatikan isprali mozak” njegovoj kćeri.

Najviše zbog toga, nekada jedna od najperspektivnijih tenisačica svijeta nije postigla uspjehe kakve su joj stručnjaci predviđali. Njezina karijera bila je puna oscilacija, na neko vrijeme - najviše zbog oca - čak se i vratila u Srbiju, ali najveći uspjesi ostali su joj polufinale Wimbledona iz 2000. i četvrto mjesto na WTA listi 2002. godine.

Ukupno je osvojila šest turnira, posljednji u Kuala Lumpuru 2011. godine, a nakon nekoliko pokušaja povratka, 2014. je i službeno okončala karijeru.

Galerija: Tenisač ljepotici postavio ultimatum, ona se nije bunila

1/16

- Povukla sam se iz tenisa a da nisam znala u kojem ću smjeru krenuti dalje. Nisam bila spremna za to, a tada su počeli i problemi s kilogramima. Dok ste profesionalni sportaš, u nekoj ste vrsti mjehura od sapunice, ali to je daleko od stvarnosti. Sve vam se servira, trening, hrana, putovanja, o svemu se tome netko drugi brine. I jako je teško vratiti se nakon toga u normalan život - objašnjava danas Jelena.

Najteže razdoblje je, čini se, ipak iza nje. Zbog svih tih stresova i obiteljskih lomova, depresije, a poslije i zbog problema sa štitnjačom, u jednom je trenutku imala čak 120 kilograma. Priznaje da bitku s kilogramima još nije dobila. Otkrila je da je prije mjesec dana, 1. prosinca 2018., imala 99 kilograma, a cilj joj je da ponovno dođe na “svojih” 66 kilograma.

Roditelji prije ili kasnije

Vjeruje da će joj u tome pomoći i napokon sređen privatni život. S Tinom je u toj hrvatsko-srpskoj vezi već 15 godina (njegov brat Borna bio joj je i trener), a posljednje dvije godine njih dvoje žive u Melbourneu. Jelena ističe da joj je Tin bio velika podrška tijekom svih tih teških godina:

- Prošli smo zajedno kroz dobro, loše i užasno. On je bio ključan za moj povratak u život s točke kada sam čak pomišljala i na samoubojstvo. Za sljedećih nekoliko godina imamo nekoliko ciljeva. Brak je svakako jedan od njih, želimo postati roditelji, prije ili kasnije. Podizanje djece veoma mi je važno, bit će mi to poseban izazov. Želim svojoj djeci pružiti svu podršku, i to na pravi način. Bit će to sasvim drukčije od onoga kako je bilo u mojoj obitelji - nada se Jelena koja će se na predstojećem Australian Openu baviti komentatorskim poslom, i to za televiziju Channel 9.

>> Pogledajte kako je bilo na dočeku tenisača u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
15:39 08.01.2019.

Bravo Mica! Jelena puno sreće!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:25 08.01.2019.

Prvi korak ka skidanju kilaže već je Jelena zadojena velikosrpskom ideologijom napravila - ima Tina, dečka Hrvata, drugi će biti kad već priželjkuju djecu da se vjenčaju kako hrvatska tradicija i nalaže a treći da tu istu djecu odgajaju u duhu katoličke vjere ✝️

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
16:13 08.01.2019.

kajinx pa 3 koraka da svi budu zadovoljni 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije