Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremeno suspendiran

Skandal uoči Rija: Hrvatski bacač kugle Marin Premeru pao na dopinškom testu!

Marin Premeru
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
18.05.2016.
u 14:25

Hrvatski bacač kugle je bio testiran 6. travnja izvan natjecanja, a analiza uzorka provedena je u licenciranom WADA-inom laboratoriju iz Seibersdorfa

Hrvatski atletičar Marin Premeru (26) pao je na dopinškom testu i privremeno je suspendiran, objavio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Hrvatski bacač kugle je bio testiran 6. travnja izvan natjecanja, a analiza uzorka provedena je u licenciranom WADA-inom laboratoriju iz Seibersdorfa.

U biološkom uzorku sportaša nađen je pralmorelin (GHRP-2) – kategorija S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo otpuštanje iz popisa zabranjenih sredstava.

- Razvidno se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA. U skladu s odredbom 7.9 Pravilnika sportašu se određuje privremena suspenzija do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA - poručili su iz HZTA.

Premeru je jedan od 11 hrvatskih atletičara koji su izborili vizu za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a trebale su to biti njegove prve OI.

Normu za Rio de Janeiro izborio je u kolovozu prošle godine kada je u Kragujevcu bacio kuglu 20,58 metara, što je samo jedan cm manje od njegovog osobnog rekorda. Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Pekingu zauzeo je 23. mjesto s rezultatom 19,33 m.

>>Novi testovi otkrili da je 31 sportaš s Olimpijskih igara u Pekingu bio pozitivan na doping!

Komentara 4

KK
katka-kr
14:59 18.05.2016.

:(

OB
ObrenM
17:19 18.05.2016.

Zar nam nije dosta skandala od naseg"pravosudja".Sada nas trebaju sramotiti i neposteni sportisti.Ako je to istina dozivotna diskvalifikacija iz svih sportova.

TO
tovaravot
19:47 18.05.2016.

ukralo pokralo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije