Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPALADIUM ARENA MU MOTIV

Sjećate se Srba sa Zvezdnim grbom koji su napadnuti u Splitu? Jedan od njih sutra igra protiv Hrvatske

Vaterpolisti
Dalmatinski portal
05.09.2022.
u 12:58

U momčadi Gruzije puno je naturaliziranih igrača, a među njima je i Dušan Vasić, podrijetlom Srbin. A Vasić je bio među igračima Crvene zvezde koji su prije tri godine napadnuti na splitskoj rivi.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra će se u Splitu od 20.30 boriti za polufinale Europskog prvenstva. Protivnik je Gruzija, na papiru najslabija reprezentacija od svih u četvrtfinala.

U momčadi Gruzije puno je naturaliziranih igrača, a među njima je i Dušan Vasić, podrijetlom Srbin. A Vasić je bio među igračima Crvene zvezde koji su prije tri godine napadnuti na splitskoj rivi.

Trojica vaterpolista beogradske Crvene zvezde, koji su došli na utakmicu s Mornarom, napadnuti su na rivi. Na njih su, dok su pili piće na terasi kafića, nasrnula petorica huligana 'isprovocirana' njihovim klupskim trenirkama s natpisom imena kluba - Crvena zvezda.  Dvojica srbijanskih sportaša Vasić i Miloš Maksimović su pobjegla, a treći, Aleksandro Kralj, se spasio skokom u more.

- Čim smo sjeli konobar je prišao i malo čudnijim, ne baš prijateljskim tonom, zagledao se u grb i pitao Kralja 'što ti je to na majici?'. Kralj mu je, misleći da je riječ o šali, rekao - grb Crvene zvezde, došli smo na utakmicu. Konobar mu je prijeteći rekao: nemoj se smijati, bolje da to sakriješ. Ja sam predložio da promijenimo lokal, ali momci su gestu konobara shvatili kao šalu - ispričao je tada Vasić te dodao:

- Sjeli smo u lokal do. Nakon 20-ak minuta nasrnuli su maskirani momci, huligani, dotrčali su s leđa meni i Maksimoviću i počeli s udaranjem. Kralj je najgore prošao u svemu tome, tipkao je po mobitelu i nije vidio da oni prilaze, primio je udarac u nos, Maksimović i ja po glavi i po leđima. Ja pretpostavljam da im ja nisam bio naročito zanimljiv jer nisam imao klupska obilježja. Kralj je spas pronašao u moru da bi, doslovno, sačuvao živu glavu. Imali su predmete kojima su nas tukli, mislim da je jedan držao nož u ruci...

Zanimljivo i da je Dušan Vasić 2017. godine jednu polusezonu bio član splitskog Jadrana. Igrao je za još nekoliko klubova, među kojima je i Zvezda, a danas je član Dinamo Tbilisija i gruzijski reprezentativac. 

- Znamo tko je Hrvatska. Spaladium Arena bit će puna, ali to je dodatni motiv za nas da se pokažemo u pravom svjetlu - rekao je Vasić uoči sutrašnje utakmice. 

>> Zoran Primorac: Nikada neću zaboraviti osjećaj kad sam nosio zastavu na OI

Komentara 2

DU
Deleted user
15:03 07.09.2022.

Znači da će opet plivati u Splitu. I ovaj put uzalud.

BU
Budni
10:19 08.09.2022.

Opet pliva u krivom smjeru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije