Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVAJAO MEDALJE ZA HRVATSKU

Sjećate se Nikolaja Pešalova? Evo što sada radi

Nikolaj Pešalov
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
10.02.2019.
u 11:57

Nikolaj Pešalov izabran je za novog predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza

Za novog predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza izabran je Nikolaj Pešalov (48), domaćoj sportskoj javnosti poznat po olimpijskom zlatu iz Sydneyja (62 kg) i olimpijskoj bronci iz Atene (69 kg).

No, prije no što je uzeo hrvatsko sportsko državljanstvo, Pešalov je za svoju domovinu Bugarsku osvojio dvije olimpijske, pet svjetskih (tri zlata) i osam europskih (šest zlata) medalja. Pod hrvatskim barjakom, pored dvije olimpijske, osvojio je i jednu svjetsku i četiri europske (dva zlata) kolajne.

Na Izbornoj skupštini HDS-a, Nikolaj je bio kandidat Dizačkog kluba Split Matadura pri čemu je, u glasovima, sa 10:8 pobijedio protukandidata Damira Plosnića iz Dizačkog kluba Solin. Pešalov je u međuvremenu postao splitski zet pa i živi u Splitu, a name se nekako čini štetom da nije i trenerski angažiran u hrvatskom dizanju utega.

No, sada će pak imati priliku, svojim ugledom, pomoći kao predsjednik Saveza.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Ivankodil
Ivankodil
14:19 10.02.2019.

draži mi je 100 puta ovaj lik koji voli zemlju u kojoj živi, od nelojalne nacionalne manjine koja mrzi sve što ima hr predznak

IL
ilijan
13:18 10.02.2019.

Sve pohvale! Pravi momak!

DU
Deleted user
12:37 10.02.2019.

I te kako, brata Bugara se sjećam a kao drzava nismo se ponijeli posteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije