Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIMNASTIKA

Sjajni Tin Srbić osvojio 23. medalju na turnirima svjetskog kupa

Četvrti dan natjecanja DOBRO World CUP Osijek 2023.
Dubravka Petric/PIXSELL
04.09.2023.
u 23:30

Hrvatski gimnastičari i gimnastičarke nastupili su u Mersinu u četiri finala po spravama

Tin Srbić osvojio je srebro, Sara Šulekić broncu, dok su Tijana Korent i Tina Zelčić bile na korak do medalje na Svjetskom Challenge kupu u Mersinu. Aktualni prvak Europe na preči, Tin Srbić do 23. medalje na turnirima SK došao je u svom 30. finalu. Ocijenjen je sa 14.100 (start 6.1) koliko je dobio i zlatni turski gimnastičar Ahmet Onder (start 5.8), dok je brončani bio Mađar Krisztian Balazs (14.050).

- Išao sam svoju jaču vježbu i uspio je izvesti. Ovaj put je početna ocjena bila 6.1 što je jako dobro za sada. Zadovoljan sam što sam uspio povezati kombinacije. Imao sam jednu grešku pred kraj vježbe, zato je bilo ovaj put srebro, s istom ocjenom kao i Onder, ali sam imao veću početnu pa sam zato drugi. Nema veze. Stvarno sam zadovoljan s ovim prvim natjecanjem. Ovo je dobra priprema za dalje. Sad idem isto ovako i za 10 dana na Svjetskom kupu u Parizu i onda s pravom pripremom krenuti na Svjetsko prvenstvo u Antwerpen. S početnom ocjenom 6.3 idem tamo probati napasti finale - rekao je Tin Srbić.

VEZANI ČLANCI:

Njegova klupska kolegica iz ZTD Hrvatskog sokola, 17-godišnja Sara Šulekić u svom 4. finalu SK u karijeri i trećem uzastopnom u Mersinu osvojila je prvu medalju. Još jednom je potvrdila da joj je Mersin sretan grad budući da je u njemu 2020. godine bila juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama na kojima je danas osvojila broncu.

- Presretna sam s broncom i s time što sam uspjela napraviti svoju novu vježbu, s novim elementom. Ovo mi je prva medalja sa Svjetskih kupova, ali već sljedeći tjedan čeka nas novi turnir u Szombathelyju - rekla je Sara Šulekić.

Iako su kvalifikacije odradile s najboljom ocjenom, Tijana Korent (GK Nedelišće) i Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol), ostale su korak do postolja na preskoku i gredi, obje na četvrtom mjestu. Novi turnir Svjetskog Challenge kupa na rasporedu je od 8. do 10. rujna u mađarskom gradu Szombathelyju gdje će nastupiti Filip Ude, Jakov Vlahek, Tijana Korent, Sara Šulekić, Christina Zwicker i Tina Zelčić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije