Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Šime i Mihovil Fantela vodeći, Stipanović ispunio olimpijsku normu

Šime Fantela i Igor Marenić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.08.2018.
u 20:34

Šime Fantela je svjetski i olimpijski prvak, koji je zadnjih godinu dana prešao u 49er sa svojim bratom Mihovilom.

Hrvatsko jedrenje je steklo pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. u klasi Laser, a normu je ispunio Tonči Stipanović s 20. mjestom na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu. Nakon kvalifikacija su bili jedanaesti, a danas su braća Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er odjedrili sjajno i skočili na drugo mjesto.

Četrnaest je olimpijskih normi bilo rezervirano za ovu Laser u prvom krugu kvota, a Tončiju Stipanoviću 20. mjesto je bilo dovoljno da bude među tih 14. Tko će predstavljati Hrvatsku u Tokiju ovisi o ishodu nacionalnih kvalifikacija. Kako zasad stvari stoje Stipanović je svakako kandidat broj jedan. Tokio bi mu nakon Londona i Rija bile treće Olimpijske igre.

Zlatna finalna skupina Lasera odjedrila je zadnji, deseti, plov prvenstva danas, opet u problematičnim uvjetima. Tonči je ciljem prošao 37., što svakako nije način na koji je htio završiti natjecanje. Filip Jurišić upisao je ponovno jako dobro deseto mjesto, što mu je u konačnici donijelo 27. poziciju na prvenstvu.

Nakon što su suci unijeli u rezultate diskvalifikacije s prosvjeda promijenili su se rezultati u klasi 49er na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u danskom Aarhusu, pa su Šime i Mihovil Fantela preuzeli vodstvo. 

Zadrani imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Njemci Fischer i Graf, ali ih jedna pobjeda više u pojedinačnom plovu drži na vrhu. U petak se jedre još dva plova, a u subotu deset najboljih jedri plov za odličja.

Šime Fantela je svjetski i olimpijski prvak, koji je zadnjih godinu dana prešao u 49er sa svojim bratom Mihovilom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije