Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO IME

Sergio Scariolo novi trener ruskog Himkija

04.12.2008.
u 12:57

Nakon teškog poraza (77:59) kod Nicevićeva Benettona u drugom kolu ULEB-ova Eurokupa, košarkaši ruskog Himkija ostali su bez trenera.

Smijenjen je Litavac Kestutis Kemzura, koji je u ruskoj Superligi doveo momčad do omjera od šest pobjeda i jednog poraza. Aleksej Bodunkov, tajkun koji drži klub u vlasništvu, nije, međutim, mogao podnijeti visok poraz u Trevisu.

Novi trener kluba iz moskovske regije u četvrtak je postao 47-godišnji Sergio Scariolo, do ove sezone trener Unicaje iz Malage. Talijan je potpisao bogati trogodišnji ugovor samo s jednim ciljem: skinuti CSKA s ruskoga košarkaškog trona. U tome bi mu trebala pomoći zvijezdama popunjena momčad, koju predvode Argentinac Carlos Delfino i Španjolac Jorge Garbajosa, dva igrača koji nisu bili samo prolaznici u NBA ligi.

Svoj će debi Scariolo u ruskoj Superligi i imati upravo protiv CSKA, koji vodi njegov sunarodnjak i veliki rival Ettore Messina. Himki će biti domaćin u dvoboju osmog kola u subotu.

Kad je u pitanju Messina, aktualni europski i ruski prvak, te čovjek s karizmom najboljega europskog trenera posljednjeg desetljeća, sve se glasnije spominje njegov odlazak iz CSKA na kraju sezone. Novi izazov trebale bi mu pružiti ili Barcelona ili francuska reprezentacija.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije