Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno u akciji

Serena Williams vraća se na teren četiri mjeseca nakon poroda

Serena Williams - Venus Williams
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
24.12.2017.
u 23:03

U svom posljednjem nastupu, prije nego što je objavila povlačenje s WTA Toura zbog trudnoće, Serena Williams je na Australian Openu u Melbourneu osvojila svoj 23. pojedinačni Grand Slam naslov

Grand Slam rekorderka Serena Williams će 30. prosinca ponovno biti u akciji na teniskom terenu, ni četiri mjeseca nakon što je rodila kćer Alexis Olympiju Ohanian u rujnu, a suparnica u ekshibicijskom meču, u sklopu Mubadala World Tennis Championshipa u Abu Dhabiju, bit će joj pobjednica Roland Garrosa, Latvijka Jelena Ostapenko.

U svom posljednjem nastupu, prije nego što je objavila povlačenje s WTA Toura zbog trudnoće, Serena Williams je na Australian Openu u Melbourneu osvojila svoj 23. pojedinačni Grand Slam naslov, pobijedivši u finalu stariju sestru Venus, nakon što je u polufinalu nadigrala Mirjanu Lučić-Baroni. No, kad je objavila vijest o povlačenju, danas 36-godišnja Serena Williams je najavila da će na Australian Openu 2018. braniti naslov.

Serena Williams - Venus Williams
1/5

Iako još nema službene potvrde o tome, direktor Australian Opena Craig Tilley je izjavio kako je "vrlo izgledno" da će Serena zaigrati od 15. siječnja u Melbourne Parku.

U kakvoj je formi, Amerikanka će imati priliku pokazati 30. prosinca u Abu Dhabiju, gdje su glavne zvijezde trebali biti tenisači, ali su organizatori ekshibicijskog turnira pogođeni otkazima Rafaela Nadala, Stana Wawrinke i Miloša Raonića ostali na Novaku Đokoviću i Dominicu Thiemu kao najzvučnijim imenima te su odlučili "pojačati" postavu pozivom tenisačicama, koje do sada nikada nisu igrale na ovom turniru.

- Velika je čast biti dio te povijesti - izjavila je Serenina suparnica Jelena Ostapenko.

Turnir počinje 28. prosinca, a za pravo da se u polufinalu bore protiv Đokovića, odnosno Thiema, prvog dana će se natjecati Rus Andrej Rubljov i Španjolac Roberto Bautista Agut te Španjolac Pablo Carreno Busta i Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Mubadala World Tennis Championship se igra od 2009. godine, a Novak Đoković bi novim trijumfom mogao dostići rekordera po broju naslova, Španjolca Rafaela Nadala, koji je četiri puta podizao pobjednički trofej.

Komentara 1

Avatar babas
babas
10:56 25.12.2017.

Sve najbolje Sereni,uz to što je vrhunska sportašica,to je i jedna divna osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije