Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Senzacionalni mladi Hrvat poražen u četvrtfinalu: Borio se dva sata, no Australac je bio prejak

Plava Laguna Croatia Open Umag, Zsombor Piros i Dino Prizmić
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/6
28.07.2023.
u 21:54

Australac Aleksej Popirin sa 7-6 (2), 7-5 pobijedio je Dinu Prižmića (17) i u subotu će u polufinalu igrati protiv Talijana Mattea Arnaldija koji je u četvrtfinalu svladao prvog nositelja Čeha Jirija Lehečku sa 3-6, 6-2, 6-4

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić, koji će za osam dana napuniti 18 godina, nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira Croatia Open u Umagu, njega je u četvrtfinalu nakon dva sata i pet minuta igre svladao Australac Aleksej Popirin sa 7-6 (2), 7-5.

Prižmić je nervozno ušao u dvoboj i izgubio svoj servis u prvoj igri, ali kako je susret odmicao sve je više stjecao sigurnost i taj zaostatak nadoknadio upravo kada je Popirin servirao za prvi set. No, u "tie-breaku" prve dionice dvoboja točno šest godina stariji Australac zaigrao je svoj najbolji tenis, pogodio nekoliko odličnih udaraca s osnovne linije i lako riješio tu odlučujuću igru u svoju korist.

GALERIJA Novak Đoković u Dubrovniku. Srpski as uživa u Hrvatskoj

Plava Laguna Croatia Open Umag, Zsombor Piros i Dino Prizmić
1/8

Mogao je Prižmić prvi do prednosti u drugom setu, ali nije iskoristio niti jednu od dvije "break-lopte" u prvom gemu, da bi nakon tri dvostruke servis pogreške u istom gemu izgubio svoj početni udarac za 1-3. Ipak, mladi se Splićanin odmah u sljedećoj igri vratio u igru.

VEZANI ČLANCI:

Kod zaostatka 4-5 Prižmić je bio suočen s prvom meč-loptom Popirina, ali se odlično spasio, no kod zaostatka 5-6 pritisak Australca postao je prevelik. Prižmić je spasio još četiri meč-lopte, neke i sa sjajnim potezima, ali petu u tom gemu, odnosno šestu ukupno više nije mogao izvući.

Popirin će tako u subotu u polufinalu igrati protiv Talijana Mattea Arnaldija koji je u četvrtfinalu svladao prvog nositelja Čeha Jirija Lehečku sa 3-6, 6-2, 6-4.

VIDEO Srbi pronašli krivca za Đokovićev poraz u slavnoj tenisačici: 'Bio je to ključ pobjede'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije