Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbacio nositelja

Poznat prvi polufinalist Umaga: Sam Ivanišević najavio da je sposoban za velike stvari

ATP turnir u Umagu, Jesper De Jong - Matteo Arnaldi
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
28.07.2023.
u 20:48

Ako prođe svog četvrtfinalnog protivnika, Australca Alexeija Popyrina, Dino Prižmić će se u polufinalu susresti upravo s Matteom Arnaldijem. " Pripremit ću se za meč najbolje što mogu i pokušati odigrati na najvišoj razini", rekao je 22-godišnji Talijan nakon pobjede

Nakon što je pobjedom nad Flavijom Cobollijem izborio svoje prvo četvrtfinale na ATP Touru, 22-godišnji talijanski tenisač Matteo Arnaldi (ATP - 76.) je na Croatia Openu došao i do svog prvog polufinala pobijedivši prvog nositelja, Čeha Jirija Lehečku (ATP - 33.) s 3-6, 6-2, 6-4. 

"Osjećaj je sjajan. Nisam baš najbolje počeo meč, ali sam si nakon prvog seta rekao da moram početi ubacivati lopte u teren. Pomogao mi je i Jiri na početku drugog seta. Jako sam sretan zbog načina na koji sam dobio ovaj meč", rekao je Arnaldi koji će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Dine Prižmića i Australca Alexeija Popyrina.

GALERIJA Alcaraz pobijedio Đokovića i osvojio svoj prvi naslov u Wimbledonu

ATP turnir u Umagu, Jesper De Jong - Matteo Arnaldi
1/56

Goran Ivanišević je od početka turnira upozoravao da je Arnaldi sposoban za velik rezultat. "Hvala mu na tome. On je legenda i drago mi je da tako razmišlja", prokomentirao je Arnaldi koji će u subotu igrati za svoje prvo finale na ATP Touru.

"Ne razmišljam o tome na taj način. Pripremit ću se za meč najbolje što mogu i pokušati odigrati na najvišoj razini. Praktično sam tek u Barceloni odigrao svoj prvi ATP turnir. Od tada stalno prolazim nešto novo. Tako je i u Umagu."

Do početka drugog seta nije se činilo da će Talijan biti taj koji će se probiti u polufinale. Prvi nositelj je kontrolirao situaciju, a onda mu se dogodio pad koncentracije.

VEZANI ČLANCI:

"Nedopustivo je da mi se to dogodi na ovoj razini. Na trenutak sam izgubio fokus i počeo sam griješiti. Ne samo što se tiče promašaja, već sam donosio i loše odluke, imao loš izbor udaraca. Arnaldiju svaka čast. Nakon prvog seta je bio bolji igrač i zaslužio je pobjedu", izjavio je 21-godišnji Čeh koji nije uspio u umaškom debiju dohvatiti svoje treće polufinale u karijeri, a prvo na zemljanoj podlozi.

"Primijetio sam da mi se takve stvari znaju dogoditi češće kad igram na zemlji. Znao sam da će mi Arnaldijeva igra manje odgovarati nego što je to bio slučaj u meču s Thiemom. Matteo je bio puno agresivniji. Mislim da sam u ovom meču i lošije servirao nego u prvom."

Lehečka je tenisač velikog potencijala i bilo bi ga lijepo ponovno vidjeti u Umagu, no pitanje je hoće li se to poklapati s njegovim rasporedom u budućnosti.

"Jedva čekam povratak na tvrdu podlogu, ali sam želio odigrati još jedan turnir u ovom tjednu. Mogao sam ići u Atlantu, ali mi je psihički teško biti gotovo dva mjeseca u SAD-u. Zato sam ostao u Europi. Da postoji europski turnir na tvrdoj podlozi, igrao bih tamo", zaključio je češki tenisač.

VIDEO Svjedočanstvo vjere Zlatka Dalića: 'Kad je teško i ne ide dalje, Bog je uvijek tu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije