Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada teniska senzacija

Prižmić uspio tamo gdje hrvatski tenisači podbacuju već šest godina: 'Ovo je velika stvar za mene!'

Plava Laguna Croatia Open Umag, Zsombor Piros i Dino Prizmić
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
27.07.2023.
u 09:32

Hrvatski tenis je nakon 2017. i Ivana Dodiga, koji je tada otišao i do polufinala, dobila predstavnika među osmoricom najboljih na umaškom ATP turniru. Za ulazak u polufinale Prižmiću na putu stoji 23-godišnji Australac Alexei Popyrin, trenutačno 90. tenisač svijeta

 Juniorski pobjednik Roland Garrosa, 17-godišnji Splićanin Dino Prižmić, u srijedu je na umaškom stadionu "Goran Ivanišević" svladao Mađara Zsombora Pirosa (ATP - 124.) sa 6-2, 6-3 i postao prvi hrvatski tenisač od 2017. koji će zaigrati u četvrtfinalu Plava Laguna Croatia Opena.  

"Ovo je velika stvar za mene, velika pobjeda. Jako sam sretan. Trener i ja smo se dogovorili da probam igrati što ofenzivnije, svoj najbolji tenis pa što bude. Danas se dogodila pobjeda i stvarno sam jako zadovoljan kako sam igrao", rekao je sjajni Splićanin koji je protiv šest godina starijeg Mađara pokazao raznovrstan repertoar udaraca kojima je sposoban osvajati poene.

GALERIJA Alcaraz u finalu Wimbledona svladao Novaka Đokovića

Plava Laguna Croatia Open Umag, Zsombor Piros i Dino Prizmić
1/56

Bilo je tu snažnih udaraca s osnovne crte, dobro isplaniranih izlazaka na mrežu, odlično odigranih skraćenih lopti. "Pokušao sam igrati što kraće poene, da mu ostavim što manje vremena. Danas je to uspjelo i zadovoljan sam kako sam to odradio."

Na kraju meča, kad je prijetio i prekid zbog nadolazećeg nevremena, Prižmić nije bio ishitren. Imao je meč-loptu već kod 5-2 u drugom setu, ali mu je Piros zabio as i odgodio odluku o pobjedniku. No, Dino se nije pokolebao. Bio je uvjerljiv u servisu za plasman u četvrtfinale. Na 40-15 mu je jedan forhend završio u mreži, ali je na treću meč-loptu natjerao Mađara na pogrešku i slavlje je moglo početi. Digao je ruke visoko u zrak, uz pljesak svojih trenera, Darka Klaića s jedne i Luke Kutanjca s druge strane terena.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski tenis je nakon 2017. i Ivana Dodiga, koji je tada otišao i do polufinala, dobila predstavnika među osmoricom najboljih na umaškom ATP turniru. Za ulazak u polufinale Prižmiću na putu stoji 23-godišnji Australac Alexei Popyrin, trenutačno 90. tenisač svijeta. Bit će to obračun dvojice juniorskih pobjednika Roland Garrosa, sadašnjeg i bivšeg, iz 2017.   

"Mislim da je odličan igrač, moj najbolji protivnik do sada na turniru. Moram odigrati jako dobro, svoj najbolji tenis da bih uopće imao priliku za pobjedu", rekao je Dino o onome što ga čeka u petak.

Popyrinova priča je prilično slična ovoj koju sada prolazi Prižmić, ali Australac ne misli da će mu to proživljeno iskustvo donijeti neku prednost. Primijetio je Prižmića već na turniru u Banja Luci, kad je Dino prošao kvalifikacije i u prvom kolu izgubio od francuskog veterana Richarda Gasqueta.

VEZANI ČLANCI:

"Znam točno kako se osjeća. Ja sam svoj prvi meč odigrao na Australian Openu s pozivnicom. Znam da nije lako nositi se s tim pritiskom. No, igrat će pred svojim navijačima, bodrit će ga. Prošao sam to. On je dobio ovdje svoj prvi meč prilično lako. Vidio sam nekoliko poena u Banja Luci. Igrači moje generacije prate što rade ti 17-godišnjaci. Ne želim da me uhvate na 'krivoj nozi' kad se sretnemo na nekom turniru. Mislim da je odličan igrač. Fizički je snažan, ima snažne udarce i znam da će to biti težak meč", s poštovanjem je o Prižmiću govorio Popyrin nakon što je sa 6-4, 6-1 svladao trećeg nositelja ovogodišnjeg Croatia Opena, Austrijanca Sebastiana Ofnera.

Obojica će u četvrtak imati dan odmora, a u petak slijedi veliki obračun s velikim ulogom - plasmanom u polufinale ATP turnira. Nažalost, ni srijeda nije prošla bez nevremena u Umagu, ali su srećom odigrani svi mečevi prvog kola. Kiša je sa središnjeg terena otjerala prvog nositelja Čeha Jirija Lehečku i Austrijanca Dominica Thiema, baš kad su trebali započeti svoj dvoboj za četvrtfinale. Vratit će se ponovno u četvrtak, ali ne u večernjem već u poslijepodnevnom terminu od 16.30 sati. Naravno, ako im to vrijeme dopusti.

VIDEO Tomas najavio utakmicu protiv ZTE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije