Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tinejdžer se nije uplašio

Chelsea je poslao ponudu za Šempera, ali on se nije uzbudio jer nije lud za novcem

Adrian Šemper
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/9
16.09.2016.
u 08:38

Šemper je u Dinamu “otkad zna za sebe”, više od 11 godina. Dečko iz Sesveta prošao je sve klupske selekcije a potom i mlađe kategorije reprezentacije

Dinamo od vremena Tomislava Butine nema hrvatskog reprezentativnog vratara. Imao je do ove sezone portugalskog, Eduarda. I nakon brojnih godina lutanja i olakog odbacivanja talentiranih golmana, u Dinamu su odlučili tome stati na kraj i nakon odlaska Eduarda i Ježine dati povjerenje 18-godišnjem Adrianu Šemperu.

U Dinamu od šeste godine

Šemper je u Dinamu “otkad zna za sebe”, više od 11 godina. Dečko iz Sesveta prošao je sve klupske selekcije a potom i mlađe kategorije reprezentacije. U fokus je dospio nakon Europskog i Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina, pa onda sjajno braneći za Dinamo u Ligi prvaka mladih. Zbog svega toga, tadašnji trener i sportski direktor Zoran Mamić Šempera je, zajedno s Brekalom i Morom, potkraj sezone priključio prvoj momčadi, i sva su trojica debitirala.

Brekalo je u međuvremenu otišao u Wolfsburg, Moro je uglavnom u drugoj momčadi, a Šemper je ugrabio plavu “jedinicu”, zapravo za plave brani s brojem 98 na dresu. Njemu odlazak nije pao na pamet iako je imao veliku priliku. Skauti i treneri, direktori Chelseaja pratili su ga na brojnim utakmicama, često i nenajavljeno, i onda donijeli ponudu. Prvo su ponudili 2,5 milijuna eura, pa je potom debelo povisili, ali dobili su odbijenicu:

– O Šemperu nećemo ni razgovarati bez osam milijuna eura – kazao je mlađi Mamić.

– Bez deset milijuna neće iz Dinama – rekao nam je tada Šemperov agent Darko Alegić.

A Šemper se nije ni uzbudio na te ponude, pred sobom je vidio samo Dinamo i posvetio se radu i treniranju, uz nutricionista, psihologa...

– Bilo je ponuda, bilo je svega, ali ja gledam svoj put, mene zanima Dinamo. Podaci govore, tko god je mlad otišao, nije napravio nešto veliko, tako je i s dečkima koji su otišli iz Dinama, uglavnom su velike stvari napravili oni koji su se ovdje iskazali – kazao nam je nedavno mladi vratar Dinama.

Šemper je iz skladne obitelji solidnog materijalnog stanja i njemu i njegovima nije cilj samo novac.

Kalibar za reprezentaciju

Želio je braniti za Dinamo, i sad brani, postao je prvi vratar plavih.

– Mlad je, ali jako staložen, ima sve što je potrebno da jednog dana bude golman reprezentacije. Nema većih nedostataka, možda bi samo trebao više komunicirati sa suigračima, kao Eduardo – rekao je Marijan Vlak o Šemperu.

I Adrian je, nakon što mu se ostvario san te je postao prvi vratar Dinama, ostvario i drugi, u srijedu navečer branio je za plave u Ligi prvaka. Doduše, plavi su pobijeđeni s 3:0, no da nije bilo Šempera bio bi taj poraz puno bolniji. Ako je netko zaslužio prolaznu ocjenu u redovima blijede Kranjčarove momčadi, onda je to bio upravo mladi vratar.

– Samo on i donekle Soudani bili su na nekakvoj razini u Lyonu, svi ostali bili su jako slabi – rekao je legendarni vratar Dinama Željko Stinčić i dodao:

– Odavno sam govorio da dečka treba priključiti prvoj momčadi, da mu treba dati priliku. I sad su to u Dinamu i napravili. U svim utakmicama dosad pokazao je da je veliki kapacitet, u Lyonu je u debiju u Ligi prvaka bio miran, siguran, nekoliko je puta dobro intervenirao, a za golove nije ni najmanje kriv, pa obrana je potpuno šuplja. Sad dečko treba samo dalje raditi, jer bez rada i utakmica nema ničega, a on je, koliko znam, dobar radnik.

Komentara 15

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:26 16.09.2016.

Mali je pametan.... Uči na tudjim greškama... Vidio kako je Delač prošao

EN
enos
09:49 16.09.2016.

Ni za živu glavu tamo. gotov si i prije nego počneš.. Budi strpljiv i pametan, uči na pogreškama pohlepnih i radi kao "životinja". Šansu si dobio, sad je sve na tebi.

Avatar toxic alien
toxic alien
09:10 16.09.2016.

helsea ima 40-ak svojih igraca na posudbi..., a tu sudbinu bi dozivio i Semper. Ne trebaju mu savjetnici, neka samo malo poprica sa Matejom Delacom i on mu moze ispricati svoju zivotnu pricu. Potpisom za Chelsea upropastio si je vrlo obecavajucu karijeru. Sad se potuca od francuskih, ceskih i belgijskih selendri, pa sve do Novog Sada i Sarajeva..., vjerojatno mu ne bi bilo losije ni u Interu iz Zapresica. A koliko racunaju na njega pokazuje i kupovina 33-godisnjeg Eduarda iz Dinama kao treceg vratara! Stoj u Dinamu i tata Maminjo ce ti naci pravi klub kad bude vrijeme za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije