Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London 2012.

Semenya nosi južnoafričku zastavu na otvaranju Igara

'Caster Semenya gestures to a crowd gathered to greet her at the OR Tambo International Airport in Johanneburg August 25 ,2009. Semenya, whose 800 metres victory at the World Championships in Athletic
'SIPHIWE SIBEKO'
18.07.2012.
u 23:06

Šefovi Južnoafričkog olimpijskog odbora razmišljali su i o sprinteru Oscaru Pistoriusu, koji ima amputirane obje potkoljenice.

Caster Semenya nosit će zastavu Južnoafričke Republike na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 27. srpnja u Londonu. Bivša svjetska prvakinja na 800 metara tu je čast dobila ispred još jednog atletičara i sprintera, Oscara Pistoriusa, prvog sportaša s amputacijom u povijesti koji će nastupiti na Igrama.

Semenya je na sebe privukla pozornost prije tri godine kad se sumnjalo da je zapravo muškoga roda. Zbog cijele te halabuke koja se podigla te testova kojima se morala podvrgnuti, godinu dana je bila na ledu od strane Međunarodne atletske federacije, ali je 2010. dobila zeleno svjetlo za ponovne nastupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije