Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Šveđani bili bolji'

Sedmi igrač bit će naše iznenađenje na Igrama

Hrvatska - Švedska
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
17.07.2016.
u 10:51

- Moram iskreno reći da su Šveđani u ovoj utakmici bili bolji. Mi smo stalno morali juriti rezultat.

Rukometaši Hrvatske odigrali su 25:25 protiv Švedske u drugoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio. Za razliku od splitske utakmice, u kojoj su pobijedili sa 26:24, u Zadru je bilo puno, puno više gledatelja - oko 5.000 naspram splitskih 2.000. Eto, dokaz da se u Zadru ne voli samo košarka.

Ivano rekorder po selfijima

Uostalom, u Zadru smo 2008. godine izborili nastup na Olimpijske igrame u Pekingu. A igrači i treneri podijelili su bezbroj autograma prije i poslije utakmice, rekorder po broju selfija bio je Ivano Balić.

- Moram iskreno reći da su Šveđani u ovoj utakmici bili bolji. Mi smo stalno morali juriti rezultat. Zato smo često koristili novo pravilo u kojem smo napadali sa sedam igrača. No, kako nam napad nije baš bilo previše raspoložen ta igra sa sedmim igračem nije nam donijela puno dobroga – istaknuo je Željko Babić, izbornik Hrvatske.

Ipak, sedmi igrač donio nam je konačnih 25:25, strijelac je bio Stepančić.

- Istina. Bilo nam je lakše napasti ih 15 sekundi prije kraja s igračem više. Otvorio se prostor za Luku i pogodio je – rekao je Babić.

Na Olimpijske igre Babić će voditi 16 igrača premda u zapisniku mogu biti samo 14 igrača. Neke dvojbe je već riješio.

- Domagoj Pavlović nije igrao jer sam odlučio dati prednost Karačiću i Cindriću na mjestu srednjaka. Naravno, tu je prvi izbor Duvnjak. No, ima još dosta dana za pripreme, igramo još dvije utakmice sa Slovenijom. Ozlijede nas nažalost nisu zaobišle. Eto, ne znam što ću sa Kozinom koji se ponovno ozlijedio u početnoj fazi utakmice – istaknuo je Babić.

Na tribini su zbog lakših ozljeda ostali Zlatko Horvat, Luka Šebetić i Marko Mamić.

- Moram priznati da su me oduševili Mihić i Matulić. Oni su sigurno budućnost ove reprezentacije. Na Igre ipak moram voditi iskusnije igrače – zaključio je Babić.

Izgleda da ćemo najveći problem imati na mjestu kružnih napadača. Već je otpao Marino Marić, upitan je Kozina, a Vorija nema na spisku od 28 igrača. Babić je morao hitno pozvati “plinara” Tina Kontreca.

Kontrec nije očekivao poziv

- Nikad ne volim biti pozvan kada se netko drugi ozlijedi. Ali, što je tu je. Pokušat ću pomoći koliko mogu. Malo sam ispao iz forme jer nisam očekivao da ću ići na pripereme. Kada se Marić ozlijedio nekako sam očekivao da će me izbornik pozvati – rekao je Kontrec.

Kako je igrati sedmog igrača u napadu s obzirom da upravo vi ulazite umjesto vratara, kao drugi kružni napadač.

- Igra sa sedam u napadu ima svoje prednosti i nedostatke. Tko se prvi privikne na novi način taj će biti u prednosti. A mislim da mi to dobro igramo. Ne vjerujem da će ostale reprezentacije forsirati taj način – zaključio je Kontrec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije