Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savladali Švedsku

Koljeno izdržalo, povratak Luke Stepančića nakon sedam mjeseci

Luka Stepančić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
15.07.2016.
u 12:42

Sa Šveđanima drugu pripremnu utakmicu igramao u subotu, ali u Zadru

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Švedsku sa 26:23 u prvoj pripremnoj utakmici za nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Igralo se u Spaladium Areni u Splitu, pred 2000 navijača. Lijepo je bilo vidjeti, nakon višemjesečnog odsustva s parketa zbog ozljede i operacije koljena, Luku Stepančića, novog igrača francuskog PSG-a.

Svi smo jedva čekali da odigramo prvu utakmicu, Jer, do sada smo samo trenirali, stalno smo bili na relaciji hotel – dvorana – hotel. U utakmici protiv Šveđana bilo je dobrih, ali i loših stvari, Mislim da izbornik na kraju može biti zadovoljan – istaknuo je Stepančić.

Prvi put su se primijenila nova rukometna pravila, a jedno od njih je igra sa sedam igrača u napadu, bez vratara. Naime, nema više igrača s markerom koji se mijenjao s vratarom ili koji bi ostajao na vratima ako se ne bi stigao zamijeniti.Bilo koji od sedam igrača u fazi napada može se promijeniti s vratarom, a ako zamjena ne uspije, vrata ostaju prazna.

Od prvog dana priprema razmišljali smo o tom pravilu. Sad, hoće li to pravilo unijeti revoluciju u rukomet, ne znam. Mi smo to protiv Šveđana dosta dobro odradili. Bilo nam je lakše jer igraju pliću, 6-0 obranu – rekao je Luka.

Koljeno je izdržalo?

Uh, bio sam nervozan cijeli dan. Kao da igram prvu utakmicu u životu. Vratio sam se na parket nakon sedam mjeseci i to u dresu reprezentacije. Nije moglo bolje – zaključio je Stepančić.

Najefikasniji kod nas bili su Duvnjak i Stepančić sa pet, te Štrlek s četiri pogotka. Sa Šveđanima drugu pripremnu utakmicu igramo u subotu, ali u Zadru. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije