Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNE KVALIFIKACIJE

Scoria je slao skaute da špijuniraju Cibaliju

Slaven Belupo pobijedio Zadar 5:1
Marijan Susenj/PIXSELL
18.05.2014.
u 23:58

- Na papiru jesmo kvalitetnija momčad, ali bit će opasno ulaziti u kvalifikacije s mišlju da će biti lako. Jer, sigurno neće biti - kazao je direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović

Slaven Belupo Prvu HNL izborio je 1997. godine u utakmici protiv vinkovačke Cibalije. Za veliko slavlje Koprivničanaca na stadionu u Kranjčevićevoj pobrinuli su se Drvosek i Županac. Punih 17 godina farmaceuti su bili više-manje stabilni prvoligaš, a ispisane su i lijepe stranice klupske povijesti u Europi. Još se pamte pobjede protiv Athletic Bilbaa, Aston Ville, Bastije i Arisa, kao i dostojan otpor velikom moskovskom CSKA-u, Galatasarayju, Stuttgartu i Deportivu La Coruni. Vremena su druga i u koprivničkom prvoligašu više nema novca kao prije, a to se u konačnici odrazilo i na rezultat.

Porazom u Rijeci Slaven će morati u kvalifikacije i protivnik će ponovno biti Cibalia, drugoplasirani drugoligaš. Povijest se, dakle, ponavlja, samo su uloge favorita izmijenjene.

- Kvalifikacije su oduvijek bile varljive. Pokazalo se to i kad smo mi ušli u prvu ligu. Pored prvoligaša Cibalije i sisačke Segeste kao momčad iz nižeg ranga bili smo totalni autsajderi, ali smo na kraju uspjeli ući u prvu ligu. Neka nam to sada bude opomena. Na papiru jesmo kvalitetnija momčad, ali bit će opasno ulaziti u kvalifikacije s mišlju da će biti lako. Jer, sigurno neće biti - kazao je direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović, dodavši kako nema posebnih želja u ždrijebu koji će u utorak odlučiti domaćina prve utakmice kvalifikacija, a koje se igraju 25. i 28. svibnja.

- Nismo o tome uopće razmišljali, svejedno nam je. Moramo igrati i u Koprivnici i u Vinkovcima. Nama je najvažnije dobro se pripremiti - rekao je Šimunović, koji na deveto mjesto u HNL-u i na kvalifikacije gleda na dva načina.

- Ako gledamo najave s početka sezone, onda ovo nikako ne može biti uspjeh, no ako gledamo gdje smo bili prije sedam, osam kola i što se sve događalo u prvenstvu moramo biti i zadovoljni. Da nam je tada netko ponudio kvalifikacije, objeručke bi ih prihvatili - iskren je Šimunović.

Elvis Scoria, nakon Mladena Frančića i neuspješnog Ivana Katalinića, treći je trener farmacuta ove sezone. U zadnje vrijeme njegova momčad podigla je igru i navijači, kojima će ulaz na domaću utakmicu s Vinkovčanima još jednom biti besplatan, nadaju se da će Cibalia biti uspješno preskočena u dvije utakmice. Doznajemo da je Scoria već neko vrijeme slao “špijune” na utakmice Vinkovčana, a klub s Bosuta i u financijskim je problemima zbog čega su igrači susret sa Zagrebom započeli u štrajku. Cibalia još nije dobila ni licenciju za prvoligaško društvo. Može i ne mora puno značiti jer je nogomet, pokazalo se stotinu puta, nepredvidljiva igra.

>> Rijeka gurnula Slaven u kvalifikacije, i Armada vrijeđala HNS

Komentara 1

BO
bojan.osman
14:34 20.05.2014.

Slaven ima igru koja se diže???? Kakva notorna laž, pa Slaven je jedini klub u 1.HNL koji nema igru nego igra na pamet, a Scoria je obicni kukavica koji nema muda i prije svake tekme 2 dana uslagiran od straha. Naravno uz sve to je i poslusnik koji ide niz dlaku direktorima i njihovim igracima. A ovaj kojeg ste pitali za izjave je skupa sa svojim bratom najveci krivac za poniranje Slaven Belupa. Igraju se brace Mamic, a neznaju niti cipele vezati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije