Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP KLUBOVA

Saudijski Al Hilal izborio polufinale i ogled protiv Chelseaja

Club World Cup - Second Round - Al Hilal v Al Jazira
Matthew Childs/REUTERS
06.02.2022.
u 21:01

Domaćin Al Jazira je poveo u 14. minuti golom Abdoulayjea Diabyja, no Al Hilal, kojeg vodi bivši trener Monaca Portugalac Leonardo Jardim, je uzvratio sa šest golova u nizu

Nogometaši saudijskog Al Hilala izborili su plasman u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju i ogled protiv Chelsea zahvaljujući 6-1 pobjedi rotiv Al Jazire, predstavnika domaćina turnira.

Bio je to okršaj prvaka Azije, saudijskog Al Hilala i predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Jazire, a pobjednik tog dvoboja će u srijedu igrati u polufinalu protiv prvaka Europe, engleskog Chelseaja.

Domaćin je poveo u 14. minuti golom Abdoulayjea Diabyja, no Al Hilal, kojeg vodi bivši trener Monaca Portugalac Leonardo Jardim, je uzvratio sa šest golova u nizu.

Saudijci su do kraja poluvremena okrenuli rezultat golovima Odiona Ighala (36) i Matheusa Pereire (40). U nastavku susreta azijski prvak je zabio još četiri gola, a strijelci su bili Mohammed Kanno (57), Salem Al Dawsari (77), Mousa Marega (88) i Andre Carrillo (90+2-11m).

U drugom polufinalu igrat će afrički prvak Al Ahly i južnoamerički prvak Palmeiras.

Egipatski klub se plasirao u polufinale zahvaljujući 1-0 pobjedi protiv prvaka Sjeverne Amerike meksičkog Monterreya u subotu.

Iako su igrali bez petorice svojih prvotimaca koji su u sastavu egipatske reprezentacije koja je u nedjelju u Yaoundeu igrala u finalu Afričkog kupa nacija protiv Senegala, igrači Al Ahlyja uspjeli su ostvariti pobjedu golom Mohameda Hanyja u 53. minuti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije