Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)moguća misija u Beogradu

Šarić nikome ne priznaje da je bolji od Cibone

dario šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
01.04.2014.
u 08:38

- Nisu zvezdaši ni bolji ni talentiraniji od nas. Usporedite petorke pa se zapitajte tko to iz naše petorke ne može igrati u njihovoj

Lijepo je čuti kada je netko mlad tako optimističan i kada netko tako vjeruje u svoje suigrače kao mlađahni Dario Šarić, pa nakon poraza od Zvezde kaže:

- Nisu zvezdaši ni bolji ni talentiraniji od nas. Usporedite petorke pa se zapitajte tko to iz naše petorke ne može igrati u njihovoj.

Ruku na srce, to je pravo pitanje: Tko bi osim Šarića mogao imati mjesto u njihovoj petorci? Realno, nitko. Zvezda je puno jača momčad od Cibone, puno je skuplja (vrijedi tri milijuna eura) i veliki je favorit tog beogradskog polufinala ABA lige.

Dakako, u sportu su iznenađenja uvijek moguća, pa tako i pobjeda Cibone u Beogradskoj areni, no to bi bilo pravo iznenađenje.

Zaraženi optimizmom

Cibosi su se zarazili optimizmom, pa tako i predsjednik kluba Ivica Lovrić. I on je uvjeren da se Zvezdu može dobiti u njezinu dvorištu, što bi značilo da bi Cibona stekla pravo igranja u Euroligi. No, postavlja se pitanje kako bi Cibona složila momčad za Euroligu kada ne može dovesti nijednog stranca niti Hrvata iz inozemstva. Ne prije nego što plati onih sedam milijuna kuna za koje je, preko Fibine arbitraže (BAT), terete Marko Tomas, Damir Markota, Goran Vrbanc i Gordan Giriček.

Delije bojkotiraju ABA ligu

Što o tome kaže Lovrić?

- Ako se plasiramo u Euroligu, onda bi nam to mogao biti problem.

To kako će izgledati ta treća ovosezonska utakmica Zvezde i Cibone ovisit će i o tome hoće li Delije doći podržati zvezdaše. Ta navijačka skupina bojkotira utakmice ABA lige jer smatra da ona predstavlja mala vrata za pokretanje nogometne regionalne lige klubova iz zemalja nastalih raspadom SFRJ, čemu se oni protive. Partizanovim navijačima ne smeta liga od Vardara do Triglava pa jednako bodre svoje miljenike na svim utakmicama pa će tako činiti i u polufinalu ABA lige protiv Cedevite 26. travnja.

Ovo je prvi put da su polufinali razdvojeni na dva dana. Organizatori su to učinili ponajprije zbog izbjegavanja “bliskog susreta” između Delija i Grobara, a drugi je razlog zarada. Zašto ne zaraditi na jednom punjenju dvorane više.

Doduše, na dan kada će igrati Partizan i Cedevita (subota) igra se i nogometni derbi Zvezda - Partizan koji bi izravno mogao odlučivati o naslovu pa će vjerojatno doći do udaljavanja termina da najžešći navijači mogu pratiti jedno i drugo.

Komentara 5

UN
unbekant
11:38 01.04.2014.

Cibona je nekad bila strah i trepet na balkanu i sire,a danas je to jedan K.K na razini jednog trece ligasa.

Avatar comandante
comandante
08:54 01.04.2014.

Brajdiću nisi shvatio Šarića, pitao je tko nebi mogao igrati tamo a ne tko bi!! Dakle samo Planinic nebi a ostali su blizu, nije zvezda nikakv bauk, sve su to korektni igraci bez velikih uspjeha u velikim takmicenjima, ameri su ok a ostali su nivo ABA lige. Problem Cibone je širina klupe i ništa više, ako se poklopi da 3-4 cibonaša odigraju odlično a ostali solidno može biti svašta, pa neigraju sa Partizanom koji je jača, kvalitetnija ekipa

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:25 01.04.2014.

Šarić nikome ne priznaje da je bolji od Cibone dok ne stigne poraz protiv Crvene Zvezde i saznanje da uz Boga i domoljublje ostaješ sam u svom porazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije