Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanja Rođak Karšić

Prva hrvatska sutkinja: U početku su me svi gledali kao čudakinju

Sanja Rođak Karšić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
02.11.2015.
u 14:28

– Naravno da je treme bilo, najviše zbog medijske pažnje. Što se tiče same utakmice, određena doza treme je normalna, no s dobrom pripremom te prvim zviždukom sve je to nestalo.

Subotnja utakmica u Kranjčevićevoj između Lokomotive i Osijeka (2:1) ostat će upisana u povijesti hrvatskog nogometa. Ne zbog pobjede Lokomotive, već zbog činjenice da je na toj utakmici prvi put kao pomoćni sudac mahala jedna žena – Sanja Rođak Karšić.

Bilo je treme

– Nakon prospavane noći hladne glave mogu opet ponoviti iste riječi kao i dan prije. Zadovoljna sam i samo znam da želim nastaviti raditi ovaj posao – rekla je Sanja koja nije bila pretjerano sretna kada ju je Ivan Košutić predložio na Fifinu listu pomoćnih sutkinja.

– Moj je san bio postati glavna sutkinja – rekla je.

Je li bilo straha uoči utakmice?

– Naravno da je treme bilo, najviše zbog medijske pažnje. Što se tiče same utakmice, određena doza treme je normalna, no s dobrom pripremom te prvim zviždukom sve je to nestalo.

Kakve su bile reakcije igrača?

– To biste trebali njih pitati, ha-ha – odgovorila je i dodala:

– Ono što mogu reći jest da su dečki bili korektni. Ipak su to odrasli ljudi, profesionalci, roditelji...

Ove sezone mahala je na tri utakmice Svjetskog prvenstva koje se održalo u Kanadi.

– To je bilo jedno prekrasno iskustvo. Prvo veliko iznenađenje bilo mi je što su me odredili da budem pomoćna sutkinja na utakmici otvaranja između domaćina i Kine. Nakon druge odsuđene utakmice po skupinama, iskreno nisam očekivala da ću biti delegirana za četvrtfinale. Ono što je za mene bilo totalno iznenađenje jest činjenica da sam bila nominirana za finalnu utakmicu. Nažalost, nisam mogla suditi zbog ozljede. Kako sam optimist u životu, tako i s ovom situacijom mislim da se vjerojatno dogodila s razlogom. Uvijek se jedna vrata zatvore, ali se druga otvore. Stoga sam svime u Kanadi prezadovoljna, to se ne može objasniti i opisati, osjećaj je fantastičan – rekla je Sanja.

Imam puno želja i ciljeva

Od 2009. i uvrštenja na Fifinu listu posvetila se samo ulozi pomoćne sutkinje.

– Time sam zadovoljna i mislim da se relativno dobro nosim. A što se tiče okoline, u počecima su me ljudi gledaju kao čudakinju, ali to je samo moja pretpostavka. Mislim da me okolina relativno dobro prihvatila jer je sve ovo brzo postalo moj život i svakodnevica.

Ciljevi?

– Želje, ciljevi, planovi nešto su što čovjek mora imati u životu. Naravno da ima mjesta i natjecanja koja želim osjetiti, posjetiti i vidjeti – zaključila je Sanja Rođak.

>> Prva sutkinja u HNL: Sanja Rođak Karšić dijelila pravdu Lokomotivi i Osijeku

Komentara 3

GR
grodar
14:31 02.11.2015.

Cudim se da mateja nije sudila

MO
moslavina9954
22:22 02.11.2015.

Dobra! Lijepo ju je vidjeti i trebalo bi biti više žena, sudkinja u nogometu.

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
17:49 02.11.2015.

Sutkinja je podigla ku , odnosno kuhacu I oznacila pekmez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije