Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Sanchez: Pritisak je sada na Argentini

16.11.2008.
u 21:12

Izbornik španjolske Davis Cup reprezentacije Emilio Sanchez tvrdi da je nakon odustajanja Rafaela Nadala od finalnog susreta u Mar del Plati protiv Argentine sada sav pritisak preselio na domaćina...

Nadal je zbog upale tetive koljena otkazao nastup u finalu Davis Cupa, koji je na rasporedu sljedećeg vikenda. Iz istog razloga je ranije odustao i od nastupa na Masters Cupu u Šangaju...

- Na papiru su naši izgledi za pobjedu nakon odustajanja Nadala manji, ali to je sport i svi znamo kako u sportu stvari funkcioniraju. S Nadalom u sastavu smo mogli dobiti svih pet mečeva, ali, isto tako i izgubiti svih pet. No, isti princip sada vrijedi i za Argentince, kada mi nemamo Nadala u sastavu. Sigurno da je sada Argentina veći favorit, ali, isto tako, na njima je i veći pritisak – smatra Sanchez.

Podsjećamo, najveće argentinske uzdanice bit će osmi tenisač svijeta Juan Martin del Potro, te David Nalbandian, koji na ATP ljestvici zauzima 11. mjesto. Uz njih, u sastavu su još Jose Acasuso i Agustin Calleri. Španjolsku će predvoditi David Ferrer, 12. na ulaznoj ATP ljestvici, te 16. igrač svijeta Fernando Verdasco. Tu su još Feliciano Lopez i Marcel Granollers, koji je dobio priliku nakon odustajanja Nadala.

- Cijenimo i poštujemo Argeninu. No, uzdamo se u našu dvojicu top 20 igrača koji će se suprotstaviti dvojici njihovih praktički top 10 igrača. To i nije tako velika razlika, u tenisu svatko svakoga može pobijediti, na terenu je sve moguće – zaključuje Emilio Sanchez.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije