Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo dokazivanje

Samo je Mandžukić Super-Mario

bayern,josep guardiola,mario mandžukić (1)
Reuters/PIXSELL
10.08.2013.
u 19:57

- Ako je u trenutku udarca Ribery bio ispred Mandžukića, onda nije zaleđe, znači da je lopta išla na Riberyja

Kad jer došao u Bayern, nije izgledalo da će Mario Mandžukić puno igrati, jer znalo se da je Mario Gomez prvi Heynckesov napadač.

No, naš je Mario sjajno iskoristio priliku, vrijeme koje je imao dok je njemački Mario bio ozlijeđen, i Gomez je do kraja sezone ostao pričuva, a Mandžukić Bayernov junak. No, Heynckesa više nema, sad je tu Pepp Guardiola i pojavio se opravdan strah za našeg reprezentativca. Čak je bilo i iskri među njima, kad je Mandžo shvatio da možda i nije u udarnom sastavu. No, i u petak, na otvaranju Bundeslige, kada je Bayern s 3:1 pobijedio Borussiju (M), Mandžukić se našao u prvoj postavi. Igrao je 90 minuta i zabio drugi Bayernov gol. Ovaj put nismo zamijetili ružne poglede prema klupi i svom treneru. Nastavi li Mandžo tresti mreže, nitko ga neće izgurati iz prvih 11.

A kao i prošle sezone, opet mu je najveća prijetnja jedan ozlijeđeni Mario. Bayern nije uzalud platio 37 milijuna eura za Marija Götzea dortmundskoj Borussiji. Pa ako Guardiola odluči igrati s lažnim napadačem, a ne klasičnim kao što je Mandžukić, onda će u prednosti biti Götze. Čak i Müller. I zato sad Štimčev napadač mora opet juriti kao lud i dokazati Guardioli da treba igrati i kad se Götze oporavi. Da Bayern ima samo jednog Super-Marija!

Usput, Götze je s tribina gledao Bayernovu pobjedu i Mandžukićev pogodak. Koji je vrlo zanimljiv, neki su tvrdili da je naš napadač bio u zaleđu. I kad se analizira snimka, kad je Robben ubacio loptu, Mario je bio barem tri metra u zaleđu. Ali, lopta je ubačena na prvu vratnicu na koju je utrčao Ribery i pucao u vratara koji je odbio loptu do Mandžukića.

- Ako je u trenutku udarca Ribery bio ispred Mandžukića, onda nije zaleđe, znači da je lopta išla na Riberyja i on je pucao i u tom trenutku nije važno što je Mandžukić bio u zaleđu u trenutku upućivanja lopte. S obzirom na to da je Ribery pucao, dalje je slobodna igra. Samo da je Mario bio ispred Riberyja kad je ovaj pucao i da mu se lopta odbila, bilo bi zaleđe – objasnio je sudački ekspert Mateo Beusan.

I doista, pogodak je čist kao suza. Uostalom, nitko se nije ni žalio. Vratar gostiju Andre ter Steger ustvrdio je da je obrana kod prva dva pogotka napravila propuste, nije spominjao mogućnost zaleđa. Nije nemoguće da je Mario namjerno stajao toliko iza obrane da bi tako zavarali suparnika.

- Pa intencija i jest da bude što više pogodaka, a igrači moraju naučiti pravila – veli Beusan.

Kako bilo, pobjeda Bavaraca je čista.

- Očekivali smo tešku utakmicu, na početku drugog poluvremena nismo izgledali dobro, izgubili smo kontrolu. No, zadovoljan sam prvom pobjedom. Treba nam još nekoliko pobjeda da izgradimo puno samopouzdanje – kratko je komentirao Guardiola ne spomenuvši niti jednog igrača.

 - Važno je u prvenstvo krenuti pobjedom, sretni smo što je nakon 45 dana priprema prvenstvo krenulo – dodao je kapetan Philipp Lahm.

- Nismo još na razini na kojoj želimo biti, ali je i ovo bilo dovoljno za pobjedu. Važno je da ostanemo u napadu tako agresivni, da radimo pritisak, a sitnice koje nam još nedostaju doći će, već u sljedećim utakmicama – drži Arjen Robben, strijelac za 1:0 nakon sjajnog Riberyjeva proigravanja.

>>Mandžo zabio u pobjedi, Bayern imao dva penala u istoj minuti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije