Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR - CEDEVITA 89:85

Sagadin: Ogorčen sam događanjima, ali ne igračkim!

Vladimir Boisa
Dino Stanin/VLM
17.10.2009.
u 20:35

U 3. kolu NLB lige, hrvatski derbi u Višnjiku, između Zadra i Cedevite pripao je domaćinu sa 89:85. Gosti iz Zagreba su na krilima Andrije Žižića (25 poena) imali prednost na ulasku u posljednju minutu, ali su se prepali pobjede.

Iako je trener Zadrana, Zmago Sagadin, u najavi susreta s Cedevitom rekao kako očekuje da pobjedu donese zadarska dubina, slavlje protiv kvalitetne Cedevite ponovno su donijele trice.

Rok Stipčević (19 poena) i Damir Rančić (15 poena) ubacili su šest od deset dalekometnih zadarskih ubačaja, dok je Tomo Ružić (20 poena), usprkos dobroj napadačkoj roli, imao velikih problema s najboljim gostujućim igračem, Andrijom Žižićem (25 poena).

Prednost od 15 poena iz prvog poluvremena nisu bili dovoljni domaćinu da upiše laganu pobjedu pred 2000 gledatelja, već je Cedevita dobila treću dionicu sa 25:16 i u posljednju dionicu ušla s potpunim egalom (64:64).

Izjednačena igra dovela je susret u posljednjih 60 sekundi s plus jedan Cedevite (82:83), ali tada nakon pogođenog i promašenog slobodnog bacanja Boise, napadački skok uzima Tomo Ružić i iznuđuje prekršaj.

Promašaj Andersona iskoristio je Rok Stipčević i ponovno s crte slobodnih bacanja povisio na 87:83.

Vrijedi spomenuti kako su gledatelji tijekom cijelog susreta negodovali zbog suđenja crnogorske trojke (Vojinović, Vojinović, Jokić).

Na konferenciji za novinare Zmago Sagadin je spomenuo suđenje, a Piksi Subotić, nakon mimike, reagirao i verbalno.

- Ogorčen sam drugim događanjima na terenu, ali ne smijem komentirati suđenje pa neću više o tome.

Protest je brzo stigao, ali se nakon toga Subotić okrenuo i svojoj momčadi:

- Imali smo veliku šansu, ali smo ponovo upisali nesretni poraz i to zbog dva napadačka skoka domaćina.

U redovima Zadrana Amerikanac Downs je ubacio 16 poena, a Žižiću je najviše pomagao Mobley (21 poen).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije