Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP Poljska

Švedska spriječila preokret Slovenije, slavlje Danaca, Mađara i Španjolaca

Španjolska
Foto: EHF EURO
16.01.2016.
u 23:02

U završnih deset minuta Slovencima je ponestalo koncentracije i preciznosti u napadu pa su ostali bez bodova.

Slovenski rukometaši bili su na pragu velikog preokreta na startu Europskog prvenstva u Poljskoj, ali su na kraju poraženi u srazu sa Švedskom 23-21.

Švedska je na poluvremenu dvoboja u Wroclawu vodila 16-9, a u 33. minuti je momčad Stafana Olssona imala velikih +8 (18-10). No izabranici Veselina Vujovića uspjeli su napraviti veliki preokret fanatičnom obranom te u 50. minuti doći do izjednačenja (20-20).

U završnih deset minuta Slovencima je ponestalo koncentracije i preciznosti u napadu pa su ostali bez bodova. U posljednjoj minuti su imali napad za izjednačenje na 22-22, ali su se Šveđani uspjeli obraniti. 

U prvoj utakmici u skupini C Španjolci su u drugom poluvremenu održavali prednost stečenu u prvom dijelu te na kraju svladali Njemačku 32-29.

Uvjerljive pobjede na startu Europskog prvenstva ostvarili su Mađari i Danci u skupini D, kojoj je domaćin Gdanjsk. Mađarska je s 32-27 nadigrala Crnu Goru, a Danci su protiv Rusije slavili s 31-25.

U nedjelju su na rasporedu utakmice u skupinama A i B. Hrvatski rukometaši će u Katowicama, nakon uvodne pobjede nad Bjelorusijom, igrati protiv Norveške. Utakmica započinje u 18.15 sati. 

EP u rukometu, 1. kolo:

skupina C

Španjolska - Njemačka 32-29
Švedska - Slovenija 23-21

skupina D

Mađarska - Crna Gora 32-27
Danska - Rusija 31-25

>>Obrvan: Želja mi je izboriti Rio... Vujović: Ja bih finale s Hrvatima

Komentara 1

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:28 16.01.2016.

zbog Vuje mi je žao zbog prave hrvatine na kvadrat se radujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije